Rritja e numrit të inspektimeve prodhon rezultat, asnjë aksident me fatalitet në punë nga janari deri më tani

Prishtinë | 06 Qer 2024 | 10:35 | Nga Ekonomia Online

Inspektorati i Punës ka bërë të ditur se në periudhën janar – qershor të këtij viti fatmirësisht nuk është shënuar asnjë aksident me fatalitet në vendin e punës. Gjatë vitit 2022, kanë ndodhur gjashtë aksidente me fatalitet, ndërsa vitin e kaluar ishin nëntë.  

Sipas IP-së, kjo është bërë falë rritjes së numrit të inspektimeve në vendin e punës për të siguruar zbatimin e rregulloreve të sigurisë.

“Rritja e numrit të inspektimeve: Kemi trefishuar numrin e inspektimeve në vendin e punës për të siguruar zbatimin e rregulloreve të sigurisë. Prania në sektorët me rrezik të lartë: Inspektorët tanë të punës kanë mbajtur një prani të fortë në sektorët me rrezik të lartë, duke ofruar udhëzime dhe duke zbatuar standardet e sigurisë. Këto përpjekje kanë dhënë rezultat, duke krijuar një mjedis pune më të sigurt për të gjithë”, thuhet ndër të tjerash në njoftim.

2022: 6 aksidente me fatalitet

2023: 9 aksidente me fatalitet

2024: 0 aksidente me fatalitet

Të ngjashme