Rusia këmbëngul që në Kosovë të themelohet ‘Zajednica’

Prishtinë | 24 Kor 2016 | 11:32 | Nga

Ambasadori i Federatës Ruse në Serbi, Aleksander Cepurin, tha të shtunën në Mitrovicën e veriut se “zgjidhja për problemin e Kosovës është respektimi i Rezolutës 1244 të Këshillit të Sigurimit të OKB-së”.

Ambasadori Cepurin tha se me rëndësi për serbët e Kosovës është “ruajtja dhe zhvillimi i ekonomisë, ndalimi i ikjes së popullatës dhe vazhdimi i jetesës në këtë vend si dhe kthimi në Kosovë”.

Ai tha se “autoritetet Kosovës duhet të angazhohen për zbatimin e marrëveshjes për Asociacionin e Komunave me Shumicë Serbe, të arritur në dialogun me Serbinë në Bruksel. Sipas tij është me rëndësi të vazhdohet dialogu me respektim të ndërsjellë.

“Pala e Kosovës duhet të angazhohet që Marrëveshja të realizohet me qëllim që popullata serbe në Kosovë dhe Metohi të jetë e mbrojtur”, tha ambasadori rus Cepurin.

Gjatë vizitës treditore në Kosovë, ambasadori rus Cepurin, ka vënë kurorë lulesh tek shtatorja e konzullit rus Grigorij Stepanoviq Shqerbin në Mitrovicën e veriut.

“Populata e këtushme është e gatshme që të zgjidhë të gjitha problemet me rrugë paqesore, përmes dialogut”, tha Aleksandar Spiriq, kryetar i organit të Përkohshëm të komunës së Mitrovicës së Kosovës.

Me ftesë të kryetarit të Organit të Përkohshëm të komunës së Zvecanit, ambasadori Cepurin vizitoi edhe vendin ku do të ndëtohet një vendbanimi “Lugina e Diellit”, për të kthyerit serbë në komunën e Zvecanit. (REL)

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme