Sa orë gjumë i duhen njeriut për jetë të shëndetshme

Prishtinë | 30 Pri 2023 | 23:27 | Nga Ekonomia Online

Sasia e tepërt dhe e vogël e gjumit mund ta dëmtojnë trurin tuaj.

Një studim i publikuar në revistën “Sleep” ka përfshirë më shumë se 40 mijë njerëz nga anë e mbanë bota për ta kompletuar një anketim online dhe një seri të testimeve të aftësive mendore, siç është arsyeja, kujtesa dhe aftësitë verbale.

Ata të cilët flenë mesatarisht shtatë deri në tetë orë brenda nate kanë pasur rezultate më të mira sesa ata që kanë fjetur më pak ose më shumë.

Shumica e njerëzve të cilët flenë katër orë ose më pak performojnë sikur të ishin pothuajse nëntëvjeçar.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme