Sëmundjet të cilat transmetohen nga puthja

Prishtinë | 17 Jan 2023 | 20:44 | Nga Ekonomia Online

Kur jeni në lidhje me një person, padyshim se kaloni shumë kohë me të. Është sikur ta keni një mik të ngushtë, por me disa përfitime ekstra.

Disa nga gjërat të cilat i bëni së bashku janë që të dilni në takime të ndryshme, të vishni kostume çiftesh për Halloween dhe, sigurisht, të putheni.

Pavarësisht se tërë këto aktivitete mund t’ju duken argëtuese, ju duhet t’i keni në konsideratë të këqijat e këtyre veprimeve. Kur është fjala për puthjen, bëhuni gati të fitoni disa sëmundje.

Herpesi

Herpesi (në zhargonin popullor të njohura si ‘ethet’) janë flluska të cilat formohen në gojë. Ato shpërndahen përmes puthjes dhe shkaktohen nga virusi herpes simplex.

Mononukleoza

Kjo ndryshe njihet edhe si ‘sëmundja e puthjes’, sepse më së shpeshti fitohet nga kjo mënyrë. Ajo transmetohet përmes pështymës dhe shkakton gripin, ënjtjen e gjëndrave etj.

Sëmundja e këmbëve, duarve dhe gojës

Kjo sëmundje është infeksion viral i cili është tejet ngjitës. Infeksioni ju shkakton grip, herpes, ftohje dhe shenja në duar, këmbë dhe gojë.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme