Stresi shkatërron jetën seksuale

Prishtinë | 29 Kor 2018 | 16:45 | Nga

Shumica e çifteve nuk janë të vetëdijshëm se jeta e tyre seksuale po shkatërrohet për shkak të stresit.

Kur një person përjeton ndryshime në trupin e tij, ose nuk ndihet mirë me veten, ka më pak gjasa të ketë dëshirë të angazhohet në aktivitete seksuale, njofton Klan Kosova.

Efektet e stresit janë të shumëta:

Akanksha Pandey, një psikolog klinik në Fortis Hospital në Bangalore thotë: “Stresi kronik, duke rezultuar në lodhje të shpeshta, mund të rezultojë në sistem të dobët imunitar, probleme digjestive, probleme kardiovaskulare, rrezik për peshë, probleme gjumi, ankth, depresion, problemet e marrëdhënieve dhe problemet seksuale. Të gjitha këto mund të zvogëlojnë makinën tuaj seksuale ose mund të rezultojnë në humbjen e seksit. ”
Sa ndikon stresi në seks dhe anasjelltas

Nëse jeni në presion të madh fizik apo mendor mund të ndikoj që gjendja juaj në humor të mos jetë e mirë:

“Stresi mund të sulmojë jetën seksuale në shumë nivele. Stresi kronik mund të shkaktojë që trupi të prodhojë shumë nga kortizoli i hormoneve, të cilat mund të ulin epshin. Kjo gjithashtu mund të krijojë kërdi në ciklin menstrual. Stresi madje e bën më të vështirë orgazmin dhe mund të parandalojë një person nga kulmimi në të gjitha. Kur një person përjeton ndryshime në trupin e tyre ose nuk ndihet mirë për trupin e tyre, ata mund të kenë më pak gjasa që të angazhohen në aktivitete seksuale “, thotë Dr Roma Kumar, psikolog klinik nga Spitali Max, Gurgaon.

Stresi nuk duhet injoruar, ai duhet të trajtohet:

“Thjesht njohja e stresit si një faktor kontribues apo shkaku i problemeve seksuale është e mjaftueshme për të sjellë shërim”, thotë Kumar, duke shtuar, “Injorimi i problemit dhe mosmarrja e hapave për eliminimin e saj mund të çojë në zemërim, çrregullime emocionale, depresion, sëmundje fizike dhe humbje të përhershme të intimitetit “.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme