Tërheqja fizike, nuk është kryesorja pamja e jashtme

Prishtinë | 08 Qer 2023 | 00:21 | Nga Ekonomia Online

Kur flasim për tërheqje midis dy personave, ne shpesh i referohemi faktorëve fizikë, gjithçkaje që mund të duket e këndshme për syrin. Por të qenit tërheqës është më shumë sesa pamja.

“Bukuria gënjen sytë e shikuesit” – Plato

Përveç perspektivës biologjike që thotë se kemi më shumë të ngjarë të zgjedhim partnerë bazuar në tipare që tregojnë se ata janë të shëndetshëm dhe të aftë të riprodhojnë (Weeden and Sabini, 2005), ne vazhdimisht jemi të ndikuar nga kultura jonë dhe standardet e bukurisë të paraqitura nga media.

Nuk është çudi që ne shpesh kemi tendencë të jemi të cekët dhe të krijojmë partnerin e përsosur në mendjet tona bazuar vetëm në karakteristikat fizike.

Është e thjeshtë të hutoheni nga bukuria, por a keni parë ndonjëherë dikë që ishte i mrekullueshëm dhe ndjetë tërheqje zero ndaj tij?

Kjo për shkak se të qenit tërheqës nënkupton edhe faktorë të tjerë që ne mund t’i perceptojmë ose jo me vetëdije që e bën dikë absolutisht të parezistueshëm edhe nëse nuk janë kandidatët e përsosur për një konkurs Miss / Mister Univers.

Çfarë ju bën më tërheqës pavarësisht pamjes së jashtme?

1. Ju jeni të lumtur dhe e dini këtë

Lumturia dhe entuziazmi mund të shihen dhe ndihen në shikim të parë dhe njerëzit tërhiqen nga kjo. Ne i duam ata që përhapin entuziazmin dhe humorin e tyre të mire.

Një buzëqeshje bën mrekulli për pamjen tuaj të përgjithshme dhe për njerëzit përreth jush. Pra, nëse jeni lloji i personit që gjithmonë ka një buzëqeshje në fytyrën e tyre, ju ndoshta jeni më tërheqës sesa mendoni

2. Ju keni vetëbesim

Njerëzit na gjykojnë në momentin kur futemi në një dhomë dhe truri vendos nëse ne tërhiqemi nga dikush për disa sekonda. Gjëja më e bukur që mund të vishni është besimi.

Kur dukeni sikur e dini se ku po shkoni, njerëzit do t’ju admirojnë. Niveli juaj i besimit në atë se kush jeni është diçka që njerëzit e shohin si të parezistueshëm.

3. Keni një sens të mirë humori

Kur dy njerëz janë duke qeshur me të njëjtën shaka, kjo do të thotë se ndajnë të njëjtin këndvështrim.  Është më e lehtë për njerëzit t’ju pëlqejnë nëse mund t’i bëni të qeshin, pasi mund t’i bëni të ndihen më të qetë rreth jush.

Vetëm sigurohuni që shakatë tuaja të jenë me shije. Ndërsa është qesharake për disa, humori i tepërt shpesh mund të perceptohet si i pakëndshëm.

4. Jeni një person i sjellshëm

Disa tipare të personalitetit reflektohen në shprehjet tona të fytyrës dhe mirësia është njëra prej tyre. Sytë janë dritare për shpirtrat tanë.

Sigurisht, jo gjithmonë mund të themi se dikush është i sjellshëm vetëm duke parë fytyrën e tyre. Kjo është më shumë një ndjesi sesa një fakt shkencor. Sidoqoftë, të qenit person i mirë mund të bëjë që njerëzit t’ju perceptojnë si më tërheqës.

Pra, tërheqja nuk ka të bëjë vetëm me një fytyrë të bukur apo një trup të mirë, por ajo që ne dëshirojmë emocionalisht nga një person tjetër, ato cilësi që pasqyrojnë bukurinë nga brenda-jashtë.

Të ngjashme