Thënie brilante nga Abdul Kalam

Prishtinë | 07 Mar 2023 | 21:12 | Nga Ekonomia Online

A.P.J. Abdul Kalam ishte një shkencëtar indian i hapësirës ajrore që shërbeu si presidenti i 11-të i Indisë nga viti 2002 deri në vitin 2007 në Tamil Nadu ku dhe studioi fizikën dhe inxhinierinë e hapësirës ajrore.

Për kënaqësinë e lexuesve tanë ne kemi sjellë një koleksion me thëniet më të bukura të këtij Presidenti të Madh.

Për të pasur sukses në jetë dhe për të arritur rezultate, ju duhet të kuptoni dhe zotëroni tre forca të fuqishme: dëshirën, besimin dhe pritjen.

Lavdëroni publikisht, por kritikoni privatisht.

Ai që njeh të tjerët është i ditur, por i mençur është ai që njeh veten.

Ëndrra nuk është ajo që shihni gjatë gjumit, është diçka që nuk ju lë të flini.

Është shumë e lehtë të mundësh dikë, por është shumë e vështirë të fitosh dikë.

Mos pushoni pas fitores suaj të parë, sepse nëse dështoni në të dytën, më shumë buzë presin të thonë se fitorja juaj e parë ishte thjesht fat.

Ëndrrat nuk janë ato që vijnë ndërsa ne jemi duke fjetur, por ëndrrat janë ato kur nuk flini para se t’i përmbushni ato.

Për njerëzit e mëdhenj, feja është një mënyrë për të bërë miq; njerëzit e vegjël e bëjnë fenë një mjet luftimi.

Vuajtja është thelbi i suksesit!

Kur të mësuarit është i qëllimshëm, kreativiteti lulëzon. Kur lulëzon kreativiteti, të menduarit buron. Kur të menduarit buron, njohuria ndriçohet plotësisht. Kur dija përndrit, ekonomia lulëzon.

Të Menduarit është kapitali, Kompania është rruga, Puna e palodhur është zgjidhja.

Njeriu ka nevojë për vështirësi në jetë sepse ato janë të nevojshme për të shijuar suksesin.

Të menduarit duhet të bëhet pasuria juaj kapitale, pavarësisht nga ngritjet dhe uljet që hasni në jetën tuaj.

Behu aktiv! Merr përgjegjësinë! Punoni për gjërat në të cilat besoni. Nëse nuk e bëni, ju po ia dorëzoni fatin tuaj të tjerëve.

Ndonjëherë, është më mirë të humbësh ca orë mësimi dhe të kënaqesh me miqtë, sepse tani, kur shikoj prapa, notat nuk më bëjnë kurrë të qesh, por kujtimet po.

Unë nuk jam i pashëm por mund t’i jap dorën dikujt që ka nevojë për ndihmë… Sepse bukuria lipset të jetë në zemër dhe jo në fytyrë.

Ne të gjithë kemi lindur me një zjarr hyjnor në ne. Përpjekjet tona duhet të jenë t’i japim krahë këtij zjarri dhe ta mbushim botën me shkëlqimin e mirësisë së tij.

Pasi mendja juaj të shtrihet në një nivel të ri, ajo nuk kthehet kurrë në dimensionin e saj origjinal.

Nëse doni të lini gjurmët tuaja në rërat e kohës, mos i tërhiqni këmbët tuaja zvarrë.

Pas prindërve qëndron shkolla dhe pas mësuesit shtëpia.

Truri më i mirë i kombit mund të gjendet në bankat e fundit të klasës.

Zoti, Krijuesi ynë, ka ruajtur në mendjet dhe personalitetin tonë, fuqi dhe aftësi të mëdha potenciale. Lutja na ndihmon t’i shfrytëzojmë dhe zhvillojmë këto fuqi.

Një goditje e madhe është në fakt një gjuajtje e vogël që vazhdon pandërprerje, kështu që vazhdoni të provoni.

Fatkeqësia gjithmonë paraqet mundësi për introspeksion.

Kur shpresat, ëndrrat dhe qëllimet tuaja janë shkatërruar, kërkoni midis rrënojave, mund të gjeni një mundësi të artë të fshehur në rrënoja.

Ju duhet të ëndërroni përpara se ëndrrat tuaja të realizohen.

Ju nuk mund ta ndryshoni ARDHMËN tuaj, ju mund të ndryshoni ZAKONET tuaja. Dhe me siguri ZAKONET tuaja do të ndryshojnë TË ARDHMEN tuaj.

Ajo që je e destinuar të bëhesh nuk zbulohet tani, por është e paracaktuar.

Unë kam parë në mënyrë të përsëritur se si njerëzit janë të varfër në artikulimin e asaj që duan – derisa shohin një fabrikë duke bërë diçka që ata nuk duan ta bëjnë.

Kombi nuk meriton asgjë më pak se suksesin e secilit prej nesh. Le të synojmë suksesin.

Mënyra më e mirë për të fituar ishte të mos kishe nevojë të fitosh. Shfaqjet më të mira realizohen kur jeni të relaksuar dhe pa dyshime.

Brenda mendjes janë të gjitha burimet e nevojshme për një jetë të suksesshme. Idetë janë të pranishme në ndërgjegje, të cilat kur lirohen dhe u jepet hapësira për t’u rritur dhe marrë formë, mund të çojnë në ngjarje të suksesshme.

Mendja e përndritur e rinisë është burimi më i fuqishëm në tokë, mbi tokë dhe nën tokë.

Përkushtimi total është një cilësi thelbësore për ata që duan të arrijnë majat e profesionit të tyre.

Nëse doni të shkëlqeni si diell, fillimisht digjuni si diell.

Atëherë kuptova se nëse diçka është në rrezik, mendja e njeriut ndizet dhe kapaciteti i punës rritet shumëfish.

Dije ku po shkon. Gjëja madhështore në botë është të mos diturit aq shumë se ku jemi, se në çfarë drejtimi po lëvizim.

Mendjet e mëdha shkencore formohen herët nga përvoja të paharrueshme… dhe disa momente mrekullie.

Kur liria që ata dëshironin më së shumti ishte liria nga përgjegjësia, atëherë Athina pushoi së qeni e lirë dhe nuk ishte më e lirë.

Cilësia e vërtetë nuk vjen nga një ndërtesë e madhe, objekte të shkëlqyera apo reklama të shkëlqyera. Ndodh kur arsimi jepet me dashuri nga mësues të mëdhenj.

Nuk ka fuqi më të madhe në qiell apo në tokë sesa përkushtimi ndaj një ëndrre.

Njohuria është një pasuri e prekshme, shpesh mjeti më i rëndësishëm në punën tuaj.

Ne nuk ndërtojmë vetëm mbi sukseset, ne ndërtojmë edhe mbi dështimet.

Ajo që imagjinoni, është ajo që do të ndodhë. Ajo që besoni është ajo që do të arrini.

Të ngjashme