Thëniet më të bukura nga aktori Morgan Freeman

Prishtinë | 27 Maj 2024 | 12:18 | Nga Ekonomia Online

Morgan Freeman (1937) është një aktor, regjisor dhe rrëfimtar amerikan.

Ai është shfaqur në një varg zhanresh filmash që portretizojnë role personazhesh dhe është veçanërisht i njohur për zërin e tij të veçantë.

EO sjell një përmbledhje me thëniet më të bukura të Freeman:

Një herë kam dëgjuar një burrë të mençur të thotë se nuk ka burra të përsosur. Vetëm qëllime të përsosura.

Mos ji ndryshe vetëm për hir të të tjerëve. Nëse sheh ndryshe, funksiono në atë mënyrë. Ndiq muzën tënde, gjithmonë.

Ne njerëzit shqetësohemi më shumë për të pasur sesa për të qenë.

Unë nuk kam për të punuar. Unë mund të ndaloj sot dhe të mos shqetësohem kurrë për pagesën e qirasë. Unë e bëj për kënaqësinë që me jep puna.

Për sa kohë që ndiheni viktimë, jeni një.

Nëse jetoni një jetë të besueshme, jeta juaj nuk vlen për asgjë derisa të bëni diçka që sfidon realitetin tuaj.

Mënyra më e mirë për të garantuar një humbje është të heqësh dorë.

Nëse zgjoheni dhe dëbora është deri në gju, ju nuk mbusheni me inat. Është thjesht diçka me të cilën duhet të përballeni. Nëse jeni duke përjetuar një situatë, ajo është e vetmja situatë që njihni dhe duhet të merreni me të.

Mund të them që jeta është e mirë me mua. Ka qenë dhe është e mirë. Kështu që unë mendoj se detyra ime është të jem i mirë me të. Atëherë, si të jemi të mirë me jetën? Duke e jetuar atë.

Lutja çliron shpirtin, largon frikën.

Nëse jeta juaj rezulton e mirë dhe keni një fat të jashtëzakonshëm në jetën tuaj, është gjë e mirë të kthehesh dhe ta bësh atë të funksionojë edhe për të tjerët.

Nëse doni të shihni një mrekulli, bëhuni një mrekulli.

Të mësosh si të jesh i qetë, të jesh me të vërtetë i qetë dhe ta lejosh jetën të rrjedhë – kjo qetësi bëhet një rrezatim.

Si ta ndryshojmë botën? Një akt i rastësishëm mirësie në të njëjtën kohë.

Unë gjithmonë u them fëmijëve të mi nëse shtriheni, njerëzit do të shkelin mbi ju. Por nëse vazhdon të përplasesh, nëse vazhdon, dikush gjithmonë, gjithmonë do të të japë një dorë. Gjithmonë. Por ju duhet të vazhdoni të kërceni, duhet t’i mbani këmbët në lëvizje.

Kurrë mos lejoni që krenaria të jetë parimi juaj udhëzues. Lërini arritjet tuaja të flasin për ju.

A do të isha gjithsesi këtu? Jo une nuk isha. Unë do të isha i pastrehë në një kohë, një shofer taksie, shofer kamioni, ose çdo lloj pune që do të më jepte një kore buke. Ju kurrë nuk e dini se çfarë do të ndodhë.

Kur të keni bërë zgjedhjen tuaj, është providenca që është udhëzuesi juaj. E mirë, e keqe ose indiferente. Fati juaj qëndron në këtë.

Ju nuk mund të merrni merita për talentin; ju mund të merrni merita vetëm për përdorimin e tij.

Nuk më frikësojnë rolet kryesore. Unë jam më mirë në to. Nuk ndiej presion. Ndihem i lirshëm në raste të tilla. Kjo është ajo që unë kam lindur të bëj.

Sfido veten; është e vetmja rrugë që çon në rritje.

Shumë shpesh, e dini, ju ndaloni së ecuri sepse thoni: ‘Epo, unë jam lodhur duke u ngjitur në këtë kodër. Unë kurrë nuk do të shkoj në majë. ’Dhe ju jeni vetëm dy hapa nga maja.

Ndërsa rriteni në këtë biznes, mësoni se si të bëni më shumë me më pak.

Truku për çdo profesion e bën atë të duket i lehtë.

Ju e matni veten tuaj me njerëzit që e matin veten e tyre me ju.

Gjithë jetën time, aq sa mbaj mend, pashë film për herë të parë kur isha gjashtë vjeç. Dhe që atëherë doja ta bëja atë. Unë doja të isha pjesë e kësaj.

Fuqia më e madhe është mendja e njeriut. Aty erdhi Zoti dhe besimi im në Zot është besimi im në veten time.

Arsyeja pse aktorët, artistët, shkrimtarët kanë agjentë është sepse po të ishte për ne do t’i bënim të gjitha falas.

Unë e di se ka shumë njerëz që duket se janë ato prapa cepit, dhe kjo është, natyrisht, e mrekullueshme. Unë vërtet më intereson për nominimin sesa për çmimin, sepse mendoj se nominimi thjesht të fut brenda një grupi aktorësh të shquar.

Kjo është puna juaj si aktor, për të kuptuar pjesën njerëzore të personazhit, për ta bërë atë të vërtetë.

Qëndrimi juaj më i mirë është qëndrimi juaj i ardhshëm.

Qasja ime ndaj aktrimit është se unë jam plotësisht intuitiv. Unë e lexoj skenarin dhe e kuptoj. Nëse nuk e kuptoj, nuk mund ta bëj.

Mos kini frikë nga ajo që dëshironi. Kjo është koha juaj. Pengesat kanë rënë.

Në vendin më të ashpër në Tokë,… dashuria gjen një mënyrë.

E tëra çfarë ju duhet të bëni është të besoni, atëherë do të shihni gjithçka.

Nëse ëndërroni, keni për të ëndërruar se do të ndodhë. Mos harroni se. Nëse ëndërroni duhet të imagjinoni se do të ndodhë në të vërtetë.

Gjetja e gëzimit është ndoshta e barazvlefshme me gjetjen e vetes dhe të qënit rehat në lëkurën tuaj.

Kushdo që kalon një kohë të konsiderueshme me mua i dukem i papranueshëm.

Unë isha me fat që kur erdhi rasti, isha i përgatitur ta takoja.

Lodhja, shqetësimi, dekurajimi janë thjesht simptoma të përpjekjes.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme