​U.D. Kryeprokurori i Shtetit kërkon zbatim të Ligjit të ri për Prokurorin e Shtetit

Prishtinë | 09 Qer 2023 | 16:19 | Nga Ekonomia Online

Ushtruesi i Detyrës së Kryeprokurorit të Shtetit, Besim Kelmendi, ka mbajtur takimin e radhës së kolegjiumit të kryeprokurorëve të prokurorive të vendit, në të cilin morën pjesë edhe prokurorët e Zyrës së Kryeprokurorit të Shtetit.

Gjatë këtij takimi u diskutua për zbatimin e Ligjit të ri për Prokurorin e Shtetit. Me theks të veçantë u diskutua për ndryshimet e reja që janë përfshirë në këtë ligj, i cili tashmë është në fuqi dhe duhet aplikuar nga të gjithë kryeprokurorët dhe nga prokurorët e të gjitha niveleve të prokurorive të vendit.

Po ashtu, gjatë këtij takimi u theksua nevoja e vazhdimit të zbatimit të praktikës së unifikuar në të gjitha prokuroritë që do t’i ndihmonte prokurorët për tejkalimin e sfidave në zbatimin në mënyrë sa më profesionale të këtij ligji.

Të ngjashme