Bie edhe më shumë numri i pacientëve të hospitalizuar me Covid-19

WANTAGH, NEW YORK - MAY 24: Olivia Grant (R) hugs her grandmother, Mary Grace Sileo through a plastic drop cloth hung up on a homemade clothes line during Memorial Day Weekend on May 24, 2020 in Wantagh, New York. It is the first time they have had contact of any kind since the coronavirus COVID-19 pandemic lockdown started in late February. (Photo by Al Bello/Getty Images)
Prishtinë | 07 Qer 2021 | 14:10 | Nga Ekonomia Online

Shërbimi Spitalor Klinik e Universitar i Kosovës ka bërë të ditur se 122 pacientë janë të shtrirë në klinikat COVID të QKUK’së dhe në spitalet e përgjithshme, raporton Gazeta Express.

Prej tyre, sipas SHSKUK’së, 36 janë të konfirmuar me COVID-19.

3 pacientë janë në gjendje të rënduar shëndetësore, ndërsa 91 janë me oksigjenoterapi.

Njoftimi i plotë:

ShSKUK: 122 pacientë në trajtim nga COVID-19

Sipas raportit të datës 7 qershor 2021, në klinikat COVID të QKUK-së dhe në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 122 pacientë.

Prej tyre, 36 janë të konfirmuar me COVID-19, 3 janë në gjendje të rënduar shëndetësore dhe 91 janë nën asistim të okisgjeno-terapisë.

Në QKUK janë të shtrirë 85 pacientë:

1 pacientë janë në gjendje të rënduar

15 janë të konfirmuar me Sars Cov-2

69 janë me oksigjeno-terapi.

Numri i pacientëve të shtrirë, sipas klinikave:

Klinika Infektive, 25 pacientë, 1 është në gjendje të rëndë

Klinika e Pulmologjisë, 60 pacientë

Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 37 pacientë:

21 të konfirmuar pozitivë

22 me oksigjeno-terapi.

2 në gjendje të rëndë

Numri i pacientëve të shtrirë, sipas spitaleve të përgjithshme:

Spitali i Prizrenit, 4 pacientë

Spitali i Gjakovës, 4 pacientë

Spitali i Pejës, 14 pacientë

Spitali i Gjilanit, 4 pacientë

Spitali i Ferizajt, 1 pacientë

Spitali i Mitrovicës, 4 pacientë

Spitali i Vushtrrisë, 6 pacientë

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme