Urdhrat nga gjykata për dëbime, Zyra e BE-së në Kosovë përfshihet për gjetjen e zgjidhjes për strehim për qytetarët e prekur

Prishtinë | 05 Kor 2024 | 11:57 | Nga Ekonomia Online

Shefi i Zyrës së BE-së, Tomas Szunyog, ka treguar se kanë marrë një letër nga një grup qytetarësh të cilët kanë marrë urdhra për dëbim në fund të muajit maj dhe kanë kërkuar ndihmë nga Zyra e BE-së dhe EULEX-i, shkruan Ekonomia Online.

Szunyog ka thënë se ka shprehur gatishmëri për të lehtësuar situatën përmes një seance informuese në Agjencinë për Krahasimin dhe Verifikimin e Pronës për personat që janë prekur nga vendimet.

“Ky sesion do të ofronte një mundësi për të diskutuar rastet individuale dhe për të identifikuar zgjidhjet e duhura për banorët e prekur”, ka shkruar Suzynyog.

Shefi i Zyrës së BE-së ka thënë se përderisa rastet janë gjykuar me vendime të formës së prerë janë të detyureshmeve dhe ligjërisht e zbatueshme, ekipi i tij do të kujdeset që çdo rast të trajtohet në përputhje me standardet evropiane në mënyrë që të gjithë të interesuarve t’iu sigurohet zgjidhjet konkrete për strehim./EkonomiaOnline/

Të ngjashme