Vuçiq në takim me ndihmëssekretarin e Përgjithshëm të OKB-së për Evropën, kërkon sërish themelimin e Asociacionit

Prishtinë | 18 Qer 2024 | 12:32 | Nga Ekonomia Online

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, ka kërkuar edhe njëherë si nevojë urgjente, themelimin e Asociacionit të komunave me shumicë serbe në Kosovë.

Këtë Vuçiq, e tha pas një takimi që ka zhvilluar me ndihmëssekretarin e Përgjithshëm të OKB-së për Evropën, Azinë Qendrore dhe Amerikën, Miroslav Jença.

”Në këtë pikë, posaçërisht theksova nevojën për formimin urgjent të Asociacionit të Komunave Serbe dhe përmbushjen e përpiktë të obligimeve nga Marrëveshja e Brukselit, të cilën Prishtina e ka shmangur për më shumë se dhjetë vjet”, ka shkruar Vuçiq ndërsa i është anuar Jançait për veprime të njëanshme të Kosovës.

Madje ai ka përmendur edhe Rezolutën e Këshillit të Sigurimit të OKB-së, që sipas tij ka rëndësi jetike zbatimi.

”Theksova rëndësinë kritike të respektimit të Rezolutës 1244 të KS të OKB-së dhe rolin kyç të UNMIK-ut në përputhje me mandatin që i është besuar këtij misioni me qëllim të ruajtjes së paqes, por edhe të mbrojtjes së të drejtave të serbëve dhe joshqiptarëve në Kosovë, në të cilat, si më parë, ne do të ofrojmë të gjithë ndihmën dhe mbështetjen e nevojshme”, theksoi ai.

Të ngjashme