10 thënie frymëzuese nga Elon Musk

Prishtinë | 27 Mar 2023 | 10:30 | Nga Ekonomia Online

Elon Reeve Musk (lindur më 28 qershor 1971) është një inxhinier, sipërmarrës dhe manjat biznesi. Ai është themeluesi, CEO dhe kryeinxhinier në SpaceX; investitor, CEO dhe Arkitekti i Produkteve të Tesla, Inc. themelues i The Boring Company; dhe bashkëthemelues i Neuralink dhe OpenAI. Që nga nëntori i vitit 2021, Musk është personi më i pasur në botë me një vlerë neto të vlerësuar prej mbi 250 miliardë dollarë amerikanë.

  1. Më pëlqen fjala “autopilot” më shumë sesa fjala “vetëdrejtues”. “Vetëdrejtues” tingëllon sikur do të bëni diçka që ju nuk dëshironi. “Autopilot” është një gjë e mirë për ta pasur në aeroplan dhe duhet ta kemi edhe në makina.
  2. Mendoj se ka rëndësi nëse dikush ka një zemër të mirë.
  3. Mendoj se industria e teknologjisë së lartë është mësuar të zhvillojë gjëra të reja shumë shpejt. Është mënyra e të bërit biznes në Silicon Valley: ose lëvizni shumë shpejt dhe punoni shumë për të përmirësuar teknologjinë e produktit tuaj, ose shkatërroheni nga ndonjë kompani tjetër.
  4. SpaceX ka potencialin për t’i kursyer qeverisë amerikane 1 miliard dollarë në vit. Ne jemi kundër krijimit të një monopoli të rrënjosur pa mjete reale për këdo që të konkurrojë.
  5. Ekziston një mendim i rrënjosur se dështimi nuk është një opsion në NASA. Dështimi është një opsion këtu. Nëse gjërat nuk po dështojnë, ju nuk jeni duke inovuar mjaftueshëm.
  6. Nuk do të thosha se kam mungesë frike. Në fakt, do të doja që emocioni im i frikës të ishte më i vogël, sepse është shumë shpërqëndrues dhe shqetëson sistemin tim nervor.
  7. Ka vërtet dy gjëra që duhet të ndodhin në mënyrë që një teknologji e re të jetë e përballueshme për tregun masiv. Njëra është që ju nevojiten ekonomitë e shkallës. Tjetra është që ju duhet të përsërisni në dizajn. Ju duhet të kaloni nëpër disa versione.
  8. Nëse ktheheni disa qindra vjet mbrapa, ajo që ne e marrim si të mirëqenë sot do të dukej si magji – të jesh në gjendje të flasësh me njerëz në distanca të gjata, të transmetosh imazhe, të fluturosh, të aksesosh sasi të mëdha të dhënash. Këto janë të gjitha gjërat që do të konsideroheshin magji disa qindra vjet më parë.
  9. Mendoj se jemi në agimin e një epoke të re në eksplorimin komercial të hapësirës.
  10. Unë mendoj se ka shumë potencial nëse keni një produkt bindës dhe njerëzit janë të gatshëm të paguajnë një çmim për këtë. Unë mendoj se kjo është ajo që Apple ka treguar. Mund të blini një celular ose laptop shumë më të lirë, por produkti i Apple është shumë më i mirë se alternativat dhe njerëzit janë të gatshëm ta paguajnë atë çmim.

Të ngjashme