25 këshilla për të ndryshuar jetën (nëse nuk jeni të lumtur)

Prishtinë | 03 Nën 2023 | 18:14 | Nga Ekonomia Online

A jeni të lumtur se ku gjendeni në jetën tuaj tani? A jeni të lumtur me shëndetin tuaj? Marrëdhënien tuaj me partnerin? Zhvillimin personal? Produktivitetin? Paratë?

Nëse shumica nga këto përgjigje ishin “Jo” atëherë është koha për të ndryshuar disa gjëra në jetën tuaj. Ja disa ide se si mund ta përmirësoni atë dhe të ndiheni më të lumtur.

Shëndeti:

1. Pini sa më shumë ujë;
2. Hani porcione më të vogla por më shpesh;
3. Shfrytëzojeni cdo mundësi për të ecur;
4. Lajini duart shpesh;
5. Lajini dhëmbët tuaj pas çdo ngrënieje;

Marrëdhëniet me të tjerët:

6. Thuaj shpesh faleminderit, dhe të lutem.
7. Flisni me anëtarët e familjës së ngushtë shumë shpesh gjatë javës, dhe me familjarët më të largët të paktën disa herë gjatë muajit.
8. Dërgoni urime për ditëlindje;
9. Ji i pari që kërkon falje, dhe i pari që pranon faljen;
10. Pranojeni faktin që jo të gjithë do t’iu pëlqejnë juve.

Zhvillimi personal:

11. Krijojeni një rutinë të thjeshtë të mëngjesit;
12. Krijojeni një rutinë të mbrëmjes;
13. Kaloni kohë duke vizualizuar qëllimet e juaja;
14. Kaloni të paktën një mbrëmje në javë për kujdes ndaj vetes;
15. Kurrë mos shkoni në shtrat pa larguar grimin;

Produktiviteti:

16. Përdorni një planifikues;
17. Caktoni 3 prioritete cdo ditë;
18. Shkruani çdo gjë;
19. Kurrë mos u frikësoni të kërkoni ndihmë.
20. Përdoreni telefonin sa më pak gjatë punës suaj.

Natyra shpirtërore:

21. Kaloni kohë duke reflektaur mbi vetëveten;
22. Pranoni limitet e juaja;
23. Kërkoni falje;
24. Uleni egon.
25. Bëhu i sjellshëm me të tjerët.

Të ngjashme