5 produkte të dëmshme që rrënojnë shëndetin tuaj

Prishtinë | 19 Jan 2023 | 07:40 | Nga Ekonomia Online

Çaji

Në vitin 2014, një 56 vjeçar u shtrua në spital me dështimin e veshkave të shkaktuar nga pirja e shumë çajit të ftohtë. Siç doli, ai pinte rreth 16 gota në ditë që çoi në këto pasoja të tmerrshme. Veshkat e tij u dëmtuan nga oksalata – një kimik që është i pranishëm në çajin e zi. Për të shmangur këto pasoja, nuk duhet të pini më shumë se 6 gota çaj të zi në ditë.

Arrë myshku

Nëse hani  pak një arrëmyshk , është krejtësisht i sigurt, por nëse hani më shumë se  4 , mund të shkaktojë hallucinacione.

Pastë dhëmbësh

Nëse gëlltisni shumë pastë dhëmbësh që përmbajnë fluoride, mund të jetë shumë e rrezikshme, sidomos për trupin e një fëmije, sepse fluoridi është toksik dhe mund të shkaktojë marramendje, dhimbje stomaku dhe madje edhe vdekje.

Pijet e ëmbla dhe të gazuara

Pijet e ëmbla përmbajnë shumë sheqer. Dhe sheqeri është përbërësi më i keq. Sipas informacionit të fundit, dozat vdekjeprurëse të sheqerit janë 0.5 oz për 1 lb peshë trupore. Dhe po ashtu rrisin obezitetin.

Krem për muskujt

Ky lloj i vajit lehtëson dhimbjen e muskujve, por ju nuk duhet ta përdorni shumë shpesh. Përkundër faktit se është menduar për përdorim të jashtëm,  thuhet që këto mund të çojë në pasoja të rrezikshme.

Të ngjashme