6 fjali që duhet t’ua thoni fëmijëve çdo ditë

Prishtinë | 05 Shk 2023 | 21:55 | Nga Ekonomia Online

Në disa situata fjalët janë megjithatë më të forta se veprat, sidomos kur bëhet fjalë për fëmijët tanë

Thuhet se veprat janë më të rëndësishme se fjalët, por në disa raste fjalët janë megjithatë më të forta se veprat, sidomos kur bëhet fjalë për fëmijët tanë.

1. Më pëlqen kur …

Mos e vëni theksin në atë që bëjnë “keq” apo “gabim”, por kryesisht përqendrohuni në aspektet pozitive të sjelljes së tyre.

2. Jam krenar për ty

Nuk ka lavdërim më të mirë për suksesin e mirë. Megjithatë, ndonjëherë ne bëjmë më të mirën, por rezultati nuk është i kënaqshëm. Në raste të tilla fëmijët nuk kanë nevojë ti dëgjojnë kritikat, por duhet të dëgjojnë se jeni me ta, krenar deri në fund, pa marrë parasysh se çfarë, sepse ju e dini se sa përpjekje kanë bërë për diçka.

3. Je i/e veçantë

Le ta dinë se dallimet e tyre nuk janë dobësi, por forcë.

4. E di se ti mundesh

Përditë inkurajoni ata, dhe meqë e dinë se besoni në to fëmijët tuaj do të jenë më të sigurt në vetëvete.

5. Të besoj

Ndërtoni një marrëdhënie reciproke besimplotë, sepse kështu i motivoni për ndershmëri.

6. Të dua

Kurrë mos pushoni që me fjalë të shprehni dashurinë ndaj tyre, sepse kjo është një nga situatat e rralla ku fjalët vërtetë mund të janë më të forta dhe më të nevojshme se sa veprat.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme