9 cilësitë që duhet të ketë një shef i mirë

Prishtinë | 20 Sht 2023 | 07:45 | Nga Ekonomia Online

Mund të jetë e vështirë të kuptoni nëse jeni një shef i mirë, apo do të bëheni i tillë në një të ardhme. Ja disa nga cilësitë që duhet të ketë një shef i mirë në mënyrë që të mund të drejtojë një kompani të suksesshme.

Është një trajner i mirë – Në vend të zgjidhjes së problemeve për ekipin e tyre apo lënia e tyre pa asnjë lloj udhëzimi, një shef i mirë përdor problemet si një përvojë mësimi për të ndihmuar ekipin e tyre të përmirësohet, shkruan Ekonomia Online.

Fuqizon ekipin dhe nuk kontrollon edhe gjënë më të vogël – Gjithkush pëlqen të ndihet i autorizuar për të marrë vendimet e veta dhe beson se ato janë të drejtat. Një shef i mirë i jep njerëzve lirinë për të eksperimentuar dhe për të marrë rreziqe duke u dhënë atyre mbështetjen që ata kanë nevojë për të bërë më të mirën e mundshme.

Krijon një mjedis gjithëpërfshirës për ekipin – Askush në ekip nuk duhet të ndihet i zënë ngushtë nga një ide apo nga frika për të marrë një rrezik. Një shef i mirë u jep mundësinë të gjithëve për të guxuar dhe shprehur veten.

Është produktiv dhe i orientuar drejt rezultateve – Shefat dëshirojnë t’i bëjnë ata përreth tyre që të besojnë se mund të kryejnë mirë çdo detyrë. Ata e dinë se si të motivojnë ekipin e tyre për të prodhuar përmbajtjen e cilësisë më të lartë të mundshme.

Është një komunikues i mirë – Njerëzit të cilët dëgjojnë mendimet e të tjerëve dhe komunikojnë informacionin në mënyrë efektive, i bëjnë ato shefa të mirë. Ata gjithashtu vlerësojnë ekipin kur gjërat bëhen mirë.

Mbështet zhvillimin e karrierës dhe mund të diskutojë performancën e punonjësve. Shefat e mëdhenj i trajtojnë anëtarët e tyre të ekipit si një investim, jo një mjet për përfitime personale.

Ka një vizion dhe strategji të qartë për ekipin – Ata e dinë se kur kompania është në krye dhe e bën të sigurt që të gjithë të tjerët janë në të njëjtën rrugë.

Bashkëpunon brenda kompanisë – Shefat e mëdhenj kanë cilësinë për ta bërë të gjithë kompaninë të ndihet sikur po punojnë së bashku, në vend që të vendosin ekipe kundër ekipeve.

Është një vendimmarrës i fortë – Realiteti është që bosët duhet të marrin vendime të vështira. Ndonjëherë gjysma e skuadrës dëshiron të shkojë në një mënyrë dhe gjysma tjetër në mënyrë tjetër, shefi është ai që duhet të marrë vendimin e duhur.

Të ngjashme