9 parime për ta shndërruar komunikimin në art produktiv

Prishtinë | 15 Mar 2023 | 00:20 | Nga Ekonomia Online

Të dish të jesh komunikues i mirë është shumë e rëndësishme në produktivitetin tuaj. Komunikimi i dobët mund të shkaktojë rezultate katastrofike, kohë të humbur, zhgënjim, takime të paefektshme, punë jo produktive dhe mungesë avancimi në karrierë dhe arritjen e qëllimeve.

Mungesa e komunikimit sjell pasoja negative edhe në lidhje me familjarët dhe njerëzit e dashur.

Për të zhvilluar aftësitë tuaja komunikuese duhet të dini disa këshilla si dhe të jeni të vëmendshme ndaj tyre.

Vlerëso bashkëbiseduesin – Vlerësimi është një hap për të zhvilluar një raport dhe bisedë të mirë.

Lidhuni me bashkëbiseduesin – Zbuloni hobit, sportet që pëlqeni, ndërsa shmangni bisedimet politike dhe ato fetare.

Ji pozitiv – Gjatë komunikimit duhet të jeni inkurajues e të sjellshëm edhe kur shprehni pakënaqësi apo shqetësim.

Kujdes me tonin e zërit – Tonet kundërshtuese, apo imponuese nuk janë asnjëherë produktive. Duhet të jetë bashkëpunuese, i qetë dhe i drejtpërdrejtë.

Fokusohuni te rezultatet – Rezultati juaj i dëshiruar do të ndihmojë edhe në përcaktimin e rrjedhës së komunikimit.

Bëhuni një dëgjues i mirë – Komunikimi me sy është vendimtare. Të jeni të sjellshëm, të mos ndërprisni, të pranoi pikëpamjet e të tjerëve janë parime themelor në një komunikim produktiv.

Kujdes me gjuhën e trupit – Mungesa e komunikimit me sy dhe hutimet janë shenja të nervozizmit dhe padurimit.

Kërkoni reagime të bashkëbiseduesit – Kur bashkëbiseduesi reagon do të thotë që ai është duke të dëgjuar dhe ju keni qenë një komunikues i mirë.

Tregoni respekt në bashkëbisedim – Komunikimi produktiv përfshin respekt, konsideratë, përgjigje dhe qartësi.

Të ngjashme