Avantazhet e një biznesi familjar

Prishtinë | 17 Mar 2023 | 07:55 | Nga Ekonomia Online

Sipas zyrës amerikane të Censusit, rreth 90 për qind e bizneseve amerikane janë biznese familjare apo kontrollohen prej tyre. Por cili është sekreti i suksesit të tyre?

Marrja brenda një kohe të shkurtër e vendimeve, edhe të rëndësishme.

Një tjetër avantazh është stabiliteti.

Në një biznes familjar ka më shumë angazhimi dhe përgjegjshmëri.

Trajtimi i anëtarët të familjes (biznesit) në mënyrë të barabartë.

Fryma e punës në ekip është më e ndezur.

Mirëpritja dhe aktivizimi i gjeneratës së re. Fryma e re është vështirësish e pranueshme, por në një familje, kjo pengesë është shumë më e vogël.

Mosmarrëveshjet zgjidhen më lehtë.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme