Islanda shpërblen ata që martohen me një shtetase islandeze

Prishtinë | 05 Mar 2017 | 11:12 | Nga

Për rritjen e popullsisë së saj, qeveria Islandeze ka marrë nismën për të siguruar të ardhura mujore prej 1,800 dollarë për çdo të huaj që hyn në martesë të shenjtë me një shtetase islandeze.

Ndërsa ideja tingëllon pak e sforcuar, qëllimi i saj është për shkak se ishulli ka vetëm 320 mijë banorë, shumica janë 40 vjeç, kështu që popullsia është ndalur në rritje.

Ndaj është edhe shqetësimi i qeverisë në përpjekjen për të kapërcyer “mungesën” e të rinjve në krijimin e një projekti për të rritur normën e lindjeve.

Masat e tilla nuk janë të reja, pasi qeveritë si Japonia dhe Kanadaja kanë zbatuar programe të ngjashme për shkak të plakjes së popullsisë

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme