Kanella mund të përmirësojë insulinën hormonale

Prishtinë | 16 Sht 2023 | 23:20 | Nga Ekonomia Online

Insulina është një nga hormonet kryesore që rregullojnë metabolizmin dhe përdorimin e energjisë.

Gjithashtu është thelbësore për transportimin e sheqerit në gjak nga rrjedhja e gjakut në qeliza.

Problemi është se shumë njerëz janë rezistent ndaj efekteve të insulinës.

Kjo njihet si rezistencë ndaj insulinës, një shenjë dalluese e kushteve serioze si sindromi metabolik dhe diabeti i tipit 2.

Lajmi i mirë është që kanella mund të zvogëlojë në mënyrë dramatike rezistencën ndaj insulinës, duke ndihmuar këtë hormon të rëndësishëm të bëjë punën e tij.

Duke rritur ndjeshmërinë ndaj insulinës, kanella mund të ulë nivelin e sheqerit në gjak.

Të ngjashme