7 aftësitë që ju duhen për të fituar një punë në Google dhe Apple

Prishtinë | 27 Nën 2022 | 12:41 | Nga Ekonomia Online

Përfundimet janë nxjerrë duke parë të dhënat e plotësuara nga site i punësimit Paysa, i cili ka përpunuar dhjetëra milionë rezyme, të siguruara nga një kombinim i rekrutuesve dhe përdoruesve të Paysa.

Ata morën në shqyrtim veçanërisht rezymetë e njerëzve  që punojnë për Google, Apple dhe Microsoft, për të nxjerrë përfundime për aftësitë e përbashkëta që kanë të punësuarit.

Të tria këto kompani janë listuar si më të mirat për t’u punësuar në Amerikë. Microsoft punëson rreth 120,849 njerëz, forca punëtorë e Apple numëron rreth 100 mijë njerëz dhe kompania prind e Google, Alphabet, ka rreth 61 mijë të punësuar.

Nëse do të jesh pjesë e një prej këtyre, padyshim që duhet të dini se për çfarë kërkojnë ato.

Paysa plotësoi një listë me aftësitë e kërkuara në katër fusha të teknologjisë që punësojnë më shumë njerëzit.

Ja çfarë ju duhet që të konkurroni për një punë në një nga këto kompani:

Dizajnerët duhet të njohin:

Ndërfaqet e përdoruesit
Grafik dizajn
Web dizajn
Photoshop
Illustrator
Arkitekturë informacioni
Prirje artistike

Inxhinjerët duhet të njohin:

c++/c/c#
Java
Software development
Python
Javascript
Agile methodologies
SQL

Manaxherët e produktit duhet të njohin:

Menaxhim projekti
Lidership
Shërbimin ndaj klientit
Menaxhim strategjik
Cloud computing
Marketing produkti
Teknologji biznesi

Analistët e të dhënave duhet të njohin:

Analizë të dhënash
SQL
Menaxhim projekti
Machine learning
Data mining
Analizë biznesi
Python

Ju nevojiten aftësi të veçanta nëse doni të fitoni një vend pune në kompanitë Google, Apple dhe Microsoft.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme