Konsumoni vezë sa më shumë

Prishtinë | 10 Qer 2024 | 17:15 | Nga Ekonomia Online

Vezët janë përbërësit vitalë të shumë recetave.

Përderisa ato qëndrojnë në krye të listës së produkteve që duhet konsumuar kur dëshironi të humbni peshë, vlerat e tjera të tyre janë zbehur paksa.

Përmes një iniciative të përbashkët në mes Universitetit të Harvardit dhe Tongji Medical College, është studiuar lidhja në mes vezëve dhe sëmundjeve kardiovaskulare. Në fund të studimit, është konkluduar se konsumimi i vezëve nuk e rrit rrezikun për sëmundje koronare të zemrës.

Vezët e forcojnë sistemin imunitar

E përmirësojnë lëkurën

E shpejtojnë metabolizmin

Rrisin prodhimin e qelizave të gjakut

E forcojnë strukturën e eshtrave

E mbajnë të shëndetshme mëlçinë

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme