Foshnjat në mitër nuk e përballojnë Adelen dhe Shakiran- e duan Mozartin!

Optimized by JPEGmini 3.14.2.84235 0xc7121c0c
Prishtinë | 13 Qer 2018 | 12:39 | Nga

Ju mund të kënaqeni duke dëgjuar këngët e Adeles por shkencëtarët kanë zbuluar se foshnjet në mitër nuk mund ta përballojnë atë.

Një studim zbuloi se fetusi preferon të dëgjojë muzikën klasike të Beethoven, Mozart dhe Bach se sa tekstet melankolike të këngëtares së hitit ‘Hello’, njofton Klan Kosova.

Hulumtuesit në një klinikë të fertilitetit krahasuan reagimet e më shumë se 300 fetuseve ndërsa dëgjonin disa zhanre të ndryshme të muzikës.

‘A Little Night Music’ e Mozartit dhe këngët tradicionale të Krishtlindjeve prodhuan reagime në 91 për qind të studimit të fetusit.

Megjithatë, pavarësisht reagimit të vogël ndaj melodive nga Adele ose Shakira, foshnjat e palindura dëshironin ta dëgjonin rok bendin britanik Queen.

Rreth 90 për qind reaguan ndaj melodisë së hitit ‘Bohemian Rhapsody’. I njëjti rezultat u regjistrua nga YMCA nga People Village.

Studiuesit e Institut Marquès analizuan lëvizjen e gojës dhe gjuhës së më shumë se 300 fetuseve midis 18 dhe 38 javëve të shtatëzanisë.

Konsiderohet e pazakontë që këto lloje të lëvizjes të kryhen gjatë tremujorit të dytë dhe të tretë të shtatzënisë pa ndonjë ndikues.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme