Kurti në shënimin e Ditës Kombëtare të Italisë kujton kontributin e arbëreshëve: Shembull frymëzues

Prishtinë | 05 Qer 2024 | 00:35 | Nga Ekonomia Online

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, mori pjesë në pritjen e Ambasada Italiane, në shënimin e Ditës Kombëtare të Italisë.

Zyra e Kryeministrit  përmes një komunikate ka njoftuar se Kurti është shprehur që Italia ka qenë një mbështetje e palëkundur siç ka thënë, e gjatë gjithë teknologjisë, mbrojtjes së integrimit të Kosovës në komunitetin evropian.

Ai ka përkujtuar rolin e arbëreshëve edhe në shtetin e Italisë, duke e quajtur si një shembull frymëzues i rolit të luajtur nga pakicat etnike në histori kombëtare.

“Kontributi i tyre është një shembull frymëzues i rolit të luajtur nga pakicat etnike në histori kombëtare, duke demonstruar përkushtimin dhe sakrificën e tire për kauzën e unitetit dhe identitetin e Italisë”.

“Rreth njëqindqind shqiptarë konkurrojnë me krenari në zgjedhjet lokale italiane që do të mbahen më 9 dhe 10 qershor në Itali. Ky është një moment historik të aktivizuar dhe të gjithë qytetarët për komunitetin shqiptar në procesin demokratik të Italisë”, është shprehur Kurti.

Të ngjashme