15 arsye pse meshkujt preferojnë gratë e pjekura

Prishtinë | 24 Nën 2019 | 21:31 | Nga Ekonomia Online

Është një fakt dhe ndoshta nuk është për t’u habitur. Burrat duan gratë e pjekura dhe kjo preferencë ka arsyet e saj. Stereotipi i mashkullit që tërhiqet nga gratë më të reja i hap rrugë burrit më të thellë, më kërkues, më shumë të kujdesshëm. Të vëmendshëm ndaj këtyre detajeve, ndaj këtyre qëndrimeve, ndaj atyre karakteristikave që ata i vlerësojnë dhe që shpesh i gjejnë vetëm tek gratë e pjekura.

Por çfarë i bënë të veçanta gratë e pjekura?

Ato janë gra që fshehin një univers të tërë. Lëshojnë mijëra hije të mbledhur përgjatë rrugëve të jetës. Gra të forta dhe të guximshme. Por le të shohim në detaje se çfarë i bën ato aq unike, të veçanta dhe të dëshirueshme.

15 arsye pse burrat preferojnë gratë e pjekura

Gratë e pjekura e dinë se çfarë duan

Dinë çfarë duan dhe çfarë nuk bën për to. Ato janë gjithashtu emocionalisht inteligjente, kanë mësuar nga mësimet e nxjerra gjatë viteve. Dhe mbi të gjitha ato nuk kanë frikë, shprehin atë që ndiejnë dhe atë që duan pa hezitim.

Ato janë të vetëdijshme për dëshirat e partnerit

Gratë e pjekur janë të vëmendshme ndaj shijeve dhe nevojave të partnerit të tyre. Ato duan të eksperimentojnë së bashku, të kërkojnë, të imagjinojnë dhe të marrin pjesë në sukseset e tyre. Ato janë të bindura se në një çift duhet të ketë vëmendje dhe kujdes të ndërsjellë.

Nuk kanë plane për të ardhmen

Ato kanë më pak pritshmëri dhe preferojnë të jetojnë ditë pas dite. Ato marrin mirënjohje, gjithçka që jeta u ofron atyre është e bukur. Ato dashurojnë me bujari, pa pritur unaza martese dhe udhëtime. Ajo që ato duan është një marrëdhënie e gjallë, e shëndetshme dhe autentike.

Njohin rëndësinë e intimitetit

Ato kanë mësuar ose janë të vetëdijshëm për atë, se mirëkuptimi i mirë fizik është i mirë për shëndetin, për gjendjen shpirtërore. Ato nuk e përdorin dhomën e gjumit si një mjet për të marrë një shpërblim ose si një lloj ndëshkimi, ata nuk e konsiderojnë atë detyrë. Në fakt ato nuk ndjehen të detyruara në asnjë mënyrë.

Kanë përvojë

Marrëdhëniet e mëparshme kanë lënë shenjën e tyre, për mirë ose për keq. Në të vërtetë, gratë e pjekura kanë marrë mësime të rëndësishme, shpesh të dhimbshme, por kanë dalë gjallë prej tyre.

Kujdesen për partnerin deri në detaj

Ato kujdesen për detajet elegante, japin sugjerime stili, rekomandojnë një produkt për lëkurën në vend të një tjetri dhe i ftojnë për darkë, në një kinema, për të eksperimentuar.

Ato i besojnë vetes

Ato e dinë atë që veshin dhe mund të themi: trupi, truri, përvoja… janë rrobat më të bukura dhe më të çmuara. Elegante dhe e dëshirueshme. Kjo mund t’u japë atyre spontanitet, siguri, t’i bëjë ato më argëtuese dhe interesante.

Ato nuk kanë frikë nga komunikimi

Ato preferojnë të shmangin disa lojëra mendore. Marrin hapin e parë? Natyrisht! Paguajnë një faturë? Pse jo? Gratë e pjekura janë përtej paragjykimeve dhe stereotipave.

Një çështje e numrave

Mosha e një gruaje të pjekur nuk matet me vite, por me përvoja.

Ato nuk tentojnë të kenë shpërthime emocionale irracionale

Kjo veçori është e zakonshme për shumë gra të reja dhe e bën të pakëndshme. Në fakt, burrat pëlqejnë një grua që ka më pak presion emocional.

Ato kanë përparësitë e tyre

Ato kurrë nuk do ta përqendrojnë jetën e tyre ekskluzivisht tek një mashkull dhe kështu i jetojnë marrëdhëniet e tyre shumë më lirshëm.

Ato e bëjnë veten të respektuar

Nuk luhet me gra të pjekura, respekti është baza e çdo marrëdhënieje për to. Dhe burrat vlerësojnë gratë e vendosura.

Ato janë të pavarura

Ato nuk mbështeten, nuk varen nga askush, përveç vetes dhe forcave të tyre.

Ato nuk duan ta ndryshojnë një mashkull

Ato janë të vetëdijshëm se askush nuk ndryshon vërtetë dhe nuk duan një mashkull joautentik që përpiqet të jetë ai që nuk është vetëm për t’i kënaqur.

Ato nuk janë lakmitare dhe egoiste

Ato e dinë vlerën e ndarjes së gjërave dhe njerëzve. Ato kanë vlera dhe parime të qëndrueshme. Ato janë bujare dhe në dispozicion. Ato kanë respekt për jetën dhe për të tjerët.

Të ngjashme