6 shenjat që tregojnë se trupi juaj po plaket

Prishtinë | 18 Gus 2022 | 09:09 | Nga Ekonomia Online

Shkencëtarët besojnë se plakja varet kryesisht nga faktorët e jashtëm dhe jo nga gjenetika. Vetëm 20% e ndikimit përcaktohet nga trashëgimia. Sipas hulumtimeve të fundit, disa njerëz janë 3 herë më të shpejtë në procesin e plakjes.

Mosha biologjike e një personi ka një efekt të madh në atë se si ata duken, prandaj njerëzit e të njëjtës moshë mund të duken më të rinj ose më të vjetër se ata me të vërtetë.

1. Lëkura jashtëzakonisht e thatë

2. Rrudha poshtë syve

3. Çrregullime të ciklit menstrual

4. Dobësi fizike

5. Rënie flokësh

6. Çrregullime të gjumit.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme