7 gjëra që i bëjnë njerëzit të pëlqyer nga të gjithë

Prishtinë | 31 Kor 2022 | 14:39 | Nga Ekonomia Online

Aftësitë sociale që përvetësoni dhe mënyra se si silleni mund të ndikojnë në llojin e njerëzve që tërhiqen drejt jush. Zotërimi i asaj aftësie të lakmuar të pëlqyeshmërisë mund të tërheqë individë me mendje të njëjtë, që do t’ju shohin si dikush nga i cili mund të varen.

Në këtë artikull ju sjellim disa mënyra për të qenë menjëherë më të pëlqyeshëm.

Buzëqeshuni të tjerëve

Një buzëqeshje e thjeshtë mund të ndryshojë menjëherë ditën e dikujt. Është një mënyrë e thjeshtë për t’u bërë dikush që është i ngrohtë dhe ftues. Duke rrezatuar energji pozitive, njerëzit do të dynden drejt jush dhe do të imitojnë energjinë që po jepni, duke ju dhënë një personalitet më të pëlqyeshëm dhe karizmatik.

“Buzëqeshja është ngjitëse dhe përhap vullnetin e mirë. Kur u buzëqeshni njerëzve, ju ngrini shpirtin e tyre dhe tuajin”, thotë eksperti i YourTango, Ronnie Ann Ryan.

Është një këshillë e lehtë që pothuajse të gjithë mund të fillojnë ta zbatojnë në rutinën e tyre të përditshme.

Jini të angazhuar në bisedë

Kur bëni një bisedë me një person tjetër, sigurohuni që t’i kushtoni vëmendjen tuaj të pandarë. Kjo do të thotë që të mos e mbani telefonin në dorë, sepse mund të shërbejë si ndërprerje dhe do të paralajmërojë menjëherë personin tjetër se nuk ju intereson ta dëgjoni.

Dëgjimi aktiv i personit tjetër automatikisht mund t’i bëjë ata të ndihen mirë kur e dinë se po i kushtoni vëmendje çdo gjëje që ata thonë. Gjithashtu, mbajtja e kontaktit të mirë me sy mund të krijojë menjëherë një marrëdhënie të mirë.

Mos gjykoni njerëzit e tjerë

Për t’u bërë një person i pëlqyeshëm, duhet të kuptoni motivet e njerëzve për të bërë gjëra të caktuara. Mund t’ju ndihmojë të lidheni me ta dhe të kuptoni më mirë këndvështrimin e tyre.

Nuk është mirë të futesh në një situatë me ide të paracaktuara dhe qëndrime gjykuese. Mundohuni të mos fusni mendimet tuaja dhe thjesht dëgjoni. Kjo tregon se jeni një person i vërtetë dhe keni qëllime kuptimplota. Kur e bëni këtë, ju gjithashtu po vlerësoni ndjenjat e tyre dhe po dilni si dikush që është empatik dhe i arsyeshëm.

Jini autentikë dhe të sigurtë

Shfaqja e pjesëve të mira të vetes mund të tërheqë menjëherë njerëzit që duan atë lloj energjie në jetën e tyre. “Kur e dini se kush jeni dhe çfarë vleni dhe i frymëzoni të tjerët të njohin veten dhe vlerën e tyre, kjo është karizëm,” thotë ekspertja e YourTango Keya Murthy.

Njerëzit tërhiqen nga të tjerët që janë të sigurtë në personalitetin e tyre dhe mund të sjellin pozitivitet në rrethin e tyre shoqëror. Të kesh qëllime autentike dhe të duash vërtet më të mirën për njerëzit përreth jush ju bën një person të pëlqyeshëm.

Mbani mend dhe drejtojuni me emër njerzve

Kjo mund të duket shumë e vogël, por ndjenja më e mirë në botë është kur i tregon dikujt emrin tënd dhe ai jo vetëm që e kujton atë, por e përdor në mënyrë aktive në biseda.

Tregon që fillimisht keni qenë i angazhuar me atë person në takimin e parë fillestar dhe se i keni kushtuar vëmendje të mjaftueshme për të mësuar përmendësh emrin e tij. Mund ta bëjë një person të ndihet mirë dhe të dëshirojë të vazhdojë të rrijë rreth jush dhe të lidhet me ju.

Bëni pyetje më të thella

Nëse po kërkoni të lidheni me njerëzit dhe të krijoni miqësi më të thella, truku mund të jetë anashkalimi i bisedave të vogla dhe bërja e pyetjeve më të thella e më të hapura. Ndihmon në eliminimin e ngurtësisë në fillim, duke njohur gjithashtu se çfarë interesash të përbashkëta mund të keni me dikë tjetër.

Sigurisht, nuk doni të futeni shumë thellë ku mund të krijoni një situatë të pakëndshme, kështu që ndihmon gjithashtu të lexoni gjuhën e trupit të personit tjetër dhe të shihni se cilat tema janë të përshtatshme për të ngritur dhe cilat jo. Kjo mund të tregojë gjithashtu vëmendje dhe faktin që ju me të vërtetë kujdeseni të mos krijoni një mjedis që mund ta bëjë personin tjetër të ndihet i tepërt.

Qëndroni në fjalën tuaj

Për të gjetur atë ekuilibër midis të pasurit qëllime të mira ose qëllime të këqija do të thotë të siguroheni që po e mbani gjithmonë fjalën dhe premtimet tuaja. Kur thoni diçka, sigurohuni që ta keni parasysh dhe ta ndiqni atë. Nëse bëni një gabim, pranojeni atë dhe krijoni hapat e nevojshëm për të edukuar veten për t’u siguruar që të mos e bëni më kurrë.

Njerëzit nuk janë të përsosur në asnjë mënyrë, por të jesh nismëtar dhe të jesh i sinqertë me njerëzit rreth teje dhe me veten, mund të kontribuojë shumë në krijimin e përshtypjes se je një person i pëlqyeshëm dhe karizmatik.

Të ngjashme