Mënyra se si përqafoni thotë shumë për personalitetin tuaj

Prishtinë | 19 Nën 2022 | 11:28 | Nga Ekonomia Online

Njerëzit në përgjithësi nuk përqafojnë në të njëjtën mënyrë si tjetri. Pra, mënyra se si i përqafoni njerëzit thotë shumë për personalitetin tuaj.

Ndonëse është një gjest i thjeshtë, përqafimet mund të jenë mjaft të ndërlikuara pasi ka lloje të ndryshme përqafimesh që një njeri mund t’ia dhurojë tjetrit.

Këtu janë një sërë përqafimesh të ndryshme, dhe ato që thonë ekspertët e gjuhës trupore nëse do t’i pranoni. Si gjithmonë, mund të ketë shumë ndryshore në situatën tuaj të veçantë, por këtu janë bazat e përqafimit.

Përqafimi i parë është ai i cili zhvillohet midis dy miqve që janë afër, por jo shumë të afërt. Ata japin një përqafim të plotë dhe lehtësisht të mbështetur në shpinën e partnerit.

Përqafimi i shpatullave tregon dashurinë e madhe për një mik të ngushtë. Ky përqafim ndodh kur dikush ju tërheq afër tyre nga njëra anë duke rrëmbyer shpatullën tuaj.

Ekspertët e gjuhës së trupit thonë se ky gjest në thelb zëvendëson deklaratat e dashurisë dhe vlerësimit. Është një mënyrë për të zëvendësuar ato fjalë që ndonjëherë janë të vështira për t’u realizuar me një shfaqje të pakuptueshme të familjaritetit dhe miqësisë.

Përqafimi nga pas është i rezervuar për të dashuruarit. Personi që është duke përqafuar nga pas demonstron tipare të një mbrojtësi dhe dëshiron të tregojë se sa shumë e vlerëson ai personin që po e përqafon.

Kur dikush është duke u larguar, ka humbur një të dashur ose duke kaluar ndonjë ngjarje tjetër të rëndësishme emocionale, një përqafim i ngushtë zëvendëson fjalët sentimentale. Duke dhënë një përqafim të ngushtë, varësi po pranon se çfarëdo ngjarje që po zhvillohet dhe duke e lënë personin e përqafuar të dijë se ata kujdesen.

Përqafimi i vështirë ndodh kur njerëzit ndjehen të detyruar të përqafohen pasi që nuk dëshirojnë. Një përqafim në përgjithësi kërkon shumë kontakte me pjesën e përparme të trupit tuaj, por përqafimet ‘A-framers’ nuk kanë ndonjë prej tyre.

Disa njerëz preferojnë vetëm shtrëngime dore, kështu që ata përdorin këtë përqafim minimal kur detyrohen të përqafohen.

Mund të nënkuptojë gjithashtu që dikush dëshiron ta bëjë të qartë mungesën e interesit romantik. Mund të jetë po aq e thjeshtë sa personi që sapo erdhi nga palestra dhe nuk dëshiron të të mbulojë me djersë./GM

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme