Si e dëmtojnë trurin ushqimet e kripura

Prishtinë | 28 Sht 2022 | 22:47 | Nga Ekonomia Online

Përdorimi i tepruar i kripës është po aq i dëmshëm sa i sheqerit. Vazhdimisht zhvillohen studime lidhur me efektet e saj që shkojnë përtej ndikimeve në presionin e lartë të gjakut. Nga eksperimentet e fundit ka rezultuar se kripa dëmton kujtesën dhe të menduarit, pra ajo ka ndikime të drejtpërdrejta edhe në tru.

Eksperimenti me kripën është zhvilluar te minjtë dhe pas tij, profesori I neurologjisë Costantino Iadecola, ka nxjerrë konkluzionin se kripa sjell problem edhe në memorien e njerëzve. Përdorimi i tepruar i saj do të jetë i dukshëm në vijimësi duke e rënduar gjendjen gjithnjë e më shumë.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme