Mbahet mbledhje komemorative për nder të arkitektit të Komunës së Vushtrrisë Ahmet Shuku

Vushtrri | 07 Maj 2024 | 12:48 | Nga Ekonomia Online

Sot është mbajtur mbledhje komemorative në nderim të jetës dhe veprës së arkitektit të Komunës së Vushtrrisë, Ahmet Shuku.

Kontributi që Ahmet Shuku ka dhënë si arkitekt në Komunën e Vushtrrisë, u vlerësua lart nga të pranishmit në këtë mbledhje komemorative.

Kryetari i Komunës së Vushtrrisë, Ferit Idrizi, nën patronazhin e të cilit u organizua mbledhja komemorative, në fjalën e tij tha se Ahmet Shuku ishte një punëtor i dalluar që me përkushtim të madh shërbeu në të mirë të qytetit.

“Ahmet Shuku ishte më shumë se një arkitekt, ishte një vizionar i vërtetë që shfaqte një përkushtim të palëkundur në çdo projekt që merrte përsipër. Kontributi i tij dhënë për qytetin dhe Komunën e Vushtrrisë, do të bëjë që emri i tij të kujtohet gjithmonë me krenari”, tha kryetari Idrizi.

Ahmeti Shuku u lind më 18.07.1960 në Vushtrri, studimet universitare i vijoi në Universitetin e Prishtinës, në fakultetin e Arkitekturës, ku mori titullin Inxhinier i diplomuar i arkitekturës.

Nga viti 2001 ka shërbyer si inxhinier i arkitekturës fillimisht në Drejtorinë për Shërbime Publike, ndërsa nga viti 2005 kaloi në Drejtorinë për Urbanizëm si ushtrues detyre i Drejtorit të kësaj drejtorie. Më pas për të vazhduar ta kryej detyrën e Udhëheqësit të sektorit të Urbanizmit, ku dha kontribut të rëndësishëm në planifikimin dhe zhvillimin urban të qytetit.

Ai la pas vetës gruan, djalin, vajzën dhe dy mbesa.

Të ngjashme