Mishi nuk është i mirë për veshkët

Prishtinë | 16 Mar 2023 | 22:09 | Nga Ekonomia Online

Nëse hani shumë mish mund të keni probleme me veshkët, sepse proteinat shtazore janë shumë të vështira për metabolizmin.

Një dietë e pasur me proteina shtazore gjithashtu mund të çojë në zhvillimin e gurëve në veshka. 

Mishi ka sasi të larta purinash që stimulojnë prodhimin e acidit urik, i cili është një nga shkaqet e zakonshme të gurëve në veshka

Në vend të kësaj, ju mund të hani më shumë perime dhe arra, sepse kështu ju mund t’i fitoni proteinat që i duhen trupit tuaj.

Të ngjashme