Mushkola për bojkotimin e institucioneve të Kosovës nga serbët lokal: Ky veprim do të ndodhte herdokur

Prishtinë | 07 Nën 2022 | 21:17 | Nga Ekonomia Online

Bojkotimi i institucioneve të Kosovës nga ana e serbëve lokal të katër komunave veriore të vendi sipas analisti Imer Mushkolaj, do të kishte ndodhur herdokur

Analisti, Imer Mushkola, i ka komentuar bojkotimin e institucioneve të Republikës së Kosovës nga serbët lokal të katër komunave veriore të vendit, ku ka thënë se serbet kanë pritur një shkak që ta bëjnë një veprimi të tillë pasi sipas Mushkolës ata këtë bojkotimi do ta bëni herdokur.

“Unë besojë se po të mos ndodhtë tani ky veprimi i komunitetit lokal serbë në Kosovës, ky do të ndodhte herdokur”, ka deklaruar Mushkola.

Sipas tij, Kosova është një situatë të vështirë tani sepse nuk është duke u diskutuar për çështje teknike por për gjera të rëndësishme.

Ky është një momentum ku nuk ka kthim pas nga asnjëra palë, dhe asnjë vendimi nuk mundet, më i kthye serbët në institucionet e Kosovës sepse ata kanë ofruar me vetëdije të plotë edhe vullnet dorëheqje nga institucionet”, ka deklaruar Mushkola.

Më tej ai ka sqaruar se si Kosova dhe Serbia kanë nisur në fillimin e fundit për të gjetur një zgjidhje, “cila do të ishte finale në mes të Kosovës dhe Serbisë”.TV Dukagjin

Të ngjashme