MSH: Për aq kohë sa regjistrohen raste të reja të Covid-19, ndryshimi nuk do të vijë

Prishtinë | 13 Tet 2021 | 14:52 | Nga Ekonomia Online

Ministria e Shëndetësisë (MSH) përmes një komunikate për media thotë se ndryshimi nuk do të vjen për aq kohë sa regjistrohen raste të reja me Covid-19.

MSH lë të nënkuptohet se nuk do të ketë ndryshim të masave antiCovid.

“Për aq kohë sa regjistrohen ende raste të reja të Covid-19, ndryshimi nuk do të vijë nëse nuk punojmë të gjithë së bashku për t’u vaksinuar të gjitha grupet e synuara. Vaksinimi është mbrojtja më e mirë që kemi”, thuhet në njoftimin e MSH-së.

MSH thekson se deri tani vaksinimi i grupeve të synuara ( 16 +) sipas Planit të Vaksinimit është: 65.7% me një dozë, kurse 51.4% me dy doza.

Ndërkaq, vaksinimi Covid-19 në nivel të gjithë popullatës 46.5% me një dozë, 36.4% me dy doza.

Në Kosovë janë duke u dhënë dy lloje të vaksinës kundër Covid-19, Pfizer dhe AstraZeneca.

Të ngjashme