Serbia nënshkruan marrëveshjen për Autostradën gjigante, përfitojnë edhe mërgimtarët nga Kosova

Prishtinë | 05 Dhj 2019 | 12:16 | Nga Ekonomia Online

Autoritetet serbe kanë nënshkruar sot marrëveshjen për fillimin e punimeve për Autostradën e të ashtëquajturit Korridori Moravian i Serbisë.

Autostrada qindra-kilometërshe do të kalojë në mes të Serbisë. Punimet në këtë autostradë pritet të fillojnë menjëherë, ndërsa pritet të përfundojë në më pak se 4 vite.

Bechtel Enka UK do të jetë kompania që do të kryej punimet.

Seksioni i parë i punimeve pritet të kryhet në nëntor të vitit 2021, me rrugën deri në Krushevc.

Kjo rrugë do të jetë autostrada e parë dixhitale, dhe do të jetë autostrada më e gjerë në Serbi deri më tani.

Korridori Moravian do të bashkohet me korridorin 10 dhe 11.

Ndërtimi i kësaj rruge do të jetë lajm i mirë edhe për mërgimtarët kosovarë të cilët kalojnë shumë në këto rrugë për ardhjen në Kosovë

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme