Përfitime shëndetësore të ecjes në kohën e dimrit

Prishtinë | 29 Dhj 2019 | 14:37 | Nga Ekonomia Online

A keni menduar ndonjëherë se çfarë dobie ka ecja në temperatuart e ulëta të dimrit? Më poshtë keni 3 përfitime të kësaj pyetje.

Rrezet e diellit në stinën e dimrit për kocka të forta

Të merrni vetëm 1 minutë vitamin D në ditë dhe 2-3 herë në javë është shumë mirë për trupin tonë sepse eshtrat kanë nevojë për këtë vitmainë që të absorbojë kalciumin që forcon kockat tona. Pra, sigurohuni që të shfrytëzoni çdo ditë të dimrit me diell dhe të shkoni për një shëtitje.

Rrit  disponimin tuaj

Image result for walking in winter

Pra, është tepër e rëndësishme që të ecni në dimër për të shmangur dëshpërimin, madje edhe shëtitjet e shkurtra mund të bëjnë ndryshime.

Shumë njerëz mendojnë se ju duhet të ushtroni një sasi të tepërt kohe për të shkaktuar lirimin e  të keqës, megjithatë, të ecni 20 deri në 30 minuta mund të shkaktojnë lirimin e saj po ashtu.

Djegia e kalorive të shumëta

Image result for walking in winter

Ka disa mënyra se ecja në dimër mund t’ju ndihmojë të djegni kalori me sasi të madhe.

Të qenit i ftohtë ndihmon të digjni më shumë kalori pasi trupi duhet të punojë më shumë për të ruajtur temperaturën tuaj bazë. Thjesht duke shkuar për një shëtitje në motin e ftohtë të dimrit mund të jetë një mënyrë për të rritur aftësitë e trupit tuaj për të djegur kalori, ndërsa trupi juaj po punon për t’ju mbajtur të ngrohtë, si dhe për të mbajtur të lëvizur.

“Ajri i freskët gjallërues mund të pastrojë mendjen tuaj dhe të zvogëlojë stresin, gjë që mund të jetë e dobishme për humbjen e peshës … Edhe nëse duhet të ecësh ngadalë për shkak të motit, mund të digjesh më shumë kalori dhe të kalosh përmes borës ose të ecësh në erë merr më shumë energji. ”

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme