Për një zemër të shëndoshë preferohet të ecja

Prishtinë | 21 Jan 2023 | 17:59 | Nga Ekonomia Online

Të ecurit duhet të jetë pjesë e pandashme e javës, kjo për shkak të të mirave të mëdha që sjell për shëndetin dhe gjendjen tuaj emocionale.

Studimi i fundit i bërë nga instituti kombëtar amerikan tregon se të ecurit ndikon në presionin e gjakut, kolesterolin dhe diabetin si dhe te shëndeti i zemrës.

Ky studim ka marrë në analizë 33 mijë njerëz që ecnin rregullisht dhe me intensitet të moderuar dhe 15 mijë njerëz që praktikonin joga. Për sa i përket humbjes së kalorive, rezultatet janë mahnitëse.

Edhe ata të cilët nuk mund të vrapojnë, për shkak të problemeve me zemrën apo për shkak të moshës, kanë të njëjtat përfitime shëndetësore me personat që vrapojnë: ulet kolesteroli, presioni i gjakut mbahet nën kontroll dhe ulet rreziku i diabetit.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme