Mjekët rekomandojnë ecjen në mal – tregojnë të mirat

Prishtinë | 08 Nën 2023 | 04:33 | Nga Ekonomia Online

“Paqja e natyrës do të depërtojë në ju, ashtu sikurse drita e diellit në gjethet e një peme”, shkruan doktori John Muir në librin e tij “Our National Parks”.

Sigurisht Muir e kishte kuptuar vlerën e të kaluarit kohë në natyrë.

Eksperienca e të ecurit në male apo siç njihet me termin në gjuhën angleze “hiking”, është diçka që të pastron trupin dhe mendjen. Studime të shumta shkencore e vërtetojnë se ka shumë benefite shëndetësore për të kaluarit kohë në natyrë, transmeton Klan Kosova.

Hiking ju ndihmon ta reduktoni të menduarit e tepërt

Ata që mendojnë shumë, fokusohen në mendime negative dhe kjo mund t’ju sjellë ankth, depresion dhe stres.

Hiking në natyrë është ushtrim i mrekullueshëm

Të gjithë e kemi dëgjuar shprehjen mendje e shëndoshë në trup të shëndoshë. Hikingu në natyrë është një formë e mrekullueshme e ushtrimeve dhe përmes ecjes në mal mund të digjni nga 400 deri në 700 kalori për orë.

Hiking rekomandohet edhe nga doktorët

Mjekët progresistë, janë dakord me faktin se të kaluarit kohë në natyrë ju sjellë më pak stres dhe shëndet më të mirë fizik.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme