Palmer: Duam normalizimin e marrëdhënieve Prishtinë-Beograd

Prishtinë | 05 Dhj 2019 | 08:53 | Nga Ekonomia Online

Zëvendëssekretari i Shtetit i për Ballkanin Perëndimor Matthew Palmer ka thënë se SHBA dëshiron të shohë normalizimin e plotë të marrëdhënieve Beograd-Prishtinë, që do të nënkuptojë njohje të ndërsjellë.

“Nëse ata do të njihnin njëri-tjetrin, ata mund të zgjidhnin çështjet si fqinjë,” tha Palmer në televizionin N1 të Sarajevës.

Sipas tij, është e nevojshme që Beogradi dhe Prishtina “të ulen në një tryezë, të arrijnë një marrëveshje dhe së bashku të tërheqin një shteg për një të ardhme evropiane”.

Palmer tha se arsyeja e negociatave është se si Serbia ashtu edhe Kosova po përpiqen drejt Evropës dhe se është e panevojshme të shihet se çfarë kompromisesh janë të nevojshme për të përparuar.

“Një marrëveshje është e nevojshme që do të pranohet dhe mbështetet nga publiku nga të dy palët si mënyra më e mirë përpara”, tha Palmer, duke shtuar se ishte e rëndësishme që marrëveshja të ishte “e zbatueshme, e drejtë dhe e qëndrueshme”.

Ai gjithashtu tha se ka një marrëdhënie shumë të mirë me të dërguarin e Shtëpisë së Bardhë Richard Grenell dhe se kjo nuk është hera e parë që SHBA kanë caktuar dy të dërguar specialë për të njëjtën çështje

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme