Pse disa femra qajnë pas seksit

Prishtinë | 25 Shk 2023 | 00:30 | Nga Ekonomia Online

Nëse ju keni derdhur ndonjëherë një lot ose dy pas të bërit seks, ju nuk jeni të vetëm.

Një studim i fundit ka treguar se 7.7 deri 32.9% e femrave kanë qarë të paktën një herë në jetë gjatë seksit.

Nga 230 studentet femra pothuajse gjysma e tyre – 46 përqind, kanë përjetuar këtë çrregullim që quhet disfori postkoitale, mund të qëndrojnë të trishtuara, të qajnë ose ndjejnë faj ankthi apo agresioni pas seksit.

Meqenëse studimi është një hap intrigues për disfunksionin seksual që nuk diskutohet shpesh, dhe nuk ekziston asnjë lloj marrëveshje se çfarë e shkakton saktësisht dëshpërimin pas seksit.

Sipas disa hulumtuesve, përshkruhet se nervozizmi dhe aftësia për të qarë pas seksit ndodh për shkak të korelacionit të dobët midis abuzimit seksual në fëmijëri.

Nëse qarja pas seksit ju ndodh në bazë të rregullt, ekspertët bien dakord rreth kësaj: shpjegoni partnerit tuaj se është diçka që ndodh pas seksit dhe nuk ka të bëjë fare me ta gjatë performancës në intimitet.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme