Rama: Nga 1 janari do të ketë autobusë e linja të reja

Prishtinë | 22 Maj 2024 | 14:37 | Nga Ekonomia Online

Kryetari i Prishtinës, Përparim Rama, ka njoftuar se nga 1 janari i vitit 2025 do të ketë autobusë dhe linja të reja të kryeqytet. Por s’e ka treguar numrin e tyre. Rama ka thënë se të mërkurën ka nisur reformimi i sistemit të transportit publike.

“Kryeqyteti sot ka filluar procesin e reformimit të sistemit të transportit publik. Kjo reformë do të sjellë: Më shumë linja të autobusëve sipas nevojave të qytetarëve, mbulim i më shumë rrugëve me transport publik, autobus të rinj nga 1 janari 2025, një biletë për të gjitha linjat në Kryeqytet, sisteme digjitale të pagesës së biletave.

Çdo hap i kësaj reforme është bërë në bashkëpunim të ngushtë dhe në konsultim me operatorët privat të linjave të autobusëve, Bankën Evropiane për Zhvillim dhe Rindërtim, përfaqësuesit e bankave në Kosovë dhe të tjerë. Kjo reformë do të përfshijë garantimin e kredive për blerjen e autobusëve privat, dhe rrjedhimisht dhënien e linjave të reja për këta operatorë privat.

Të ngjashme