Rita Ora në mesin e artistëve me mbi 1 miliard transmetime në Britani

Prishtinë | 06 Maj 2023 | 15:02 | Nga Ekonomia Online

Mariah Carey, Lewis Capaldi, Whitney Houston, Coldplay dhe Sam Smith janë ndër marrësit e parë të çmimit të ri “BRIT Billion”, për mbi 1 miliardë transmetime në Mbretërinë e Bashkuar.

Në mesin e tyre është edhe këngëtarja kosovare, Rita Ora, teksa kjo është hera e parë në historinë e saj pesë dekadash që programi i certifikimeve të BPI-së ka njohur suksesin e kombinuar të një artisti në projekte të shumta.

Totali i karrierës “Një miliard” do të përfshijë këngë në të cilat një artist është shfaqur ose si interpretuesi kryesor ose si artist i paraqitur, siç kreditohet nga Listat Zyrtare.

Prezantimi i BRIT Billion pasqyron shkallën në të cilën transmetimi ka transformuar peizazhin muzikor për artistët dhe fansat njësoj gjatë dekadës së fundit. Më shumë se 85% e konsumit të muzikës së regjistruar në MB tani bëhet përmes transmetimit.

Çmimi BRIT Billion përfaqëson përmirësimin e parë të rëndësishëm të programit të certifikimeve që nga prilli 2018, kur u riemërua nga BPI Awards në BRIT Certified Awards.

Të ngjashme