Tahiri: Pranuam pasqyrat individuale të Trustit Pensional, mbi 80% e investimit për vitin 2022 ka humbur

Prishtinë | 05 Shk 2023 | 14:42 | Nga Ekonomia Online

Deputeti i AAK-së, Besnik Tahiri, thotë se i gjithë kontributi i vitit, mbi 80% e investimit për vitin 2022 ka humbur.

Sipas tij, vërehet se rreth 6% e kontributit total ka humbur vetëm gjatë vitit që lamë pas.

Në këtë situatë, ai përmend faktin e moskalimit të Trustit në Kuvend.

“A keni fije turpi kur vendosët që t’i privonit qytetarët e Kosovës që në këtë kohë krize të paparë t’i tërheqin një pjesë të kursimeve të tyre. Ku mbeti arsyetimi juaj kur thonit se po i mbrojmë investimet e qytetarëve, kur sot u vërtetua se gati i gjithë kontributi i vitit 2022 rezultoi me humbje dhe atë si rezultat i paaftësisë tuaj!?”, i është drejtuar ai kryeministrit Kurti.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme