Thëniet më të bukura nga Benjamin Disraeli

Prishtinë | 17 Nën 2023 | 23:03 | Nga Ekonomia Online

Benjamin Disraeli (1804 – 1881) ishte një burrë shteti britanik dhe politikan konservator që shërbeu dy herë si kryeministër i Mbretërisë së Bashkuar.

E për kënaqësinë e lexuesve tanë ne kemi sjellë një përmbledhje të thënieve më të bukura të tij:

Rinia është një gabim; burrëria një luftë; pleqëria një keqardhje.

Gjërat e vogla ndikojnë te mendjet e vogla.

Ekzistojnë tre lloje të gënjeshtrave — gënjeshtrat, gënjeshtrat e mallkuara dhe statistikat.

Koha është e çmuar, por e vërteta është më e çmuar se koha.

Kur njerëzit janë të ndërgjegjshëm, ligjet janë të padobishme; kur njerëzit janë të korruptuar, ligjet shkelen.

Mënyra më e mirë për t’u njohur me një temë është të shkruani për të.

E mira më e madhe që mund të bëni për një tjetër nuk është thjesht të ndani pasurinë tuaj, por t’i zbuloni atij të tijat.

Gjithçka është mister; por ai është një skllav që nuk do të luftojë për të depërtuar në velin e errët.

Asnjëherë mos kërkoni falje për shfaqjen e ndjenjave. Kur e bëni këtë, ju kërkoni falje për të vërtetën.

Shumica e njerëzve vdesin me muzikën e tyre ende të mbyllur brenda tyre.

Sa e lehtë është të jesh kritik sesa të jesh korrekt.

Të jesh i vetëdijshëm se je injorant është një hap i madh drejt dijes.

Zotëri, nuk do t’ju mposht – do t’ju tejkaloj.

Sekreti i suksesit është qëndrueshmëria e qëllimit.

Veprimi mund të mos sjellë gjithmonë lumturi; por nuk ka lumturi pa veprim.

Ai shquhej për injorancë; sepse ai kishte vetëm një ide, dhe kjo ishte e gabuar.

Si të gjithë udhëtarët e mëdhenj, unë kam parë më shumë sesa mbaj mend dhe mbaj mend më shumë sesa kam parë.

Kur dua të lexoj një roman, shkruaj një të tillë.

Magjia e dashurisë së parë është mosdija jonë se ajo mund të marrë fund.

Një nga gjërat më të vështira në këtë botë është të pranosh se e ke gabim. Dhe asgjë nuk është më e dobishme në zgjidhjen e një situate sesa pranimi i saj i sinqertë.

Ushqejeni mendjen tuaj me mendime të mëdha, sepse nuk do të shkoni kurrë më lart se sa mendoni.

Europiani flet për progres, sepse me ndihmën e disa zbulimeve shkencore ai ka krijuar një shoqëri që e ka ngatërruar rehatinë me qytetërimin.

E pritura ndodh gjithmonë.

Të gjithë kemi lindur për dashuri. Ai është parimi i ekzistencës dhe fundi i tij i vetëm.

Ideja ime për një person të këndshëm është një person që pajtohet me mua.

Aty ku mbaron dija, fillon feja.

Mos lexoni histori. Lexoni biografinë sepse është jetë pa teori.

Unë duhet të ndjek njerëzit. A nuk jam unë udhëheqësi i tyre?

Jeta është shumë e shkurtër për të qenë e cekët.

Asgjë në jetë nuk është më e shquar se ankthi i panevojshëm që durojmë dhe në përgjithësi e krijojmë vetë.

Flitini për veten e tij një personi dhe ai do të dëgjojë për orë të tëra.

Përvoja është fëmija i mendimit, dhe mendimi është fëmija i veprimit.

Si rregull, ai ose ajo që ka më shumë informacion do të ketë suksesin më të madh në jetë.

Bota qeveriset nga personazhe shumë të ndryshëm nga ato që imagjinojnë ata që nuk janë prapa skenave.

Por çfarë minutash! Numëroni ato me ndjesi, dhe jo me kalendar, dhe çdo moment është një ditë.

Strategjia më e rrezikshme është të kërcesh një humnerë me dy hedhje.

Njeriu nuk është krijesë e rrethanave, rrethanat janë krijesa e njerëzve.

Heshtja është nëna e së vërtetës.

Durimi është një përbërës i domosdoshëm i gjeniut.

Nga edukimi i popullit të këtij vendi varet fati i këtij vendi.

Ajo që ne parashikojmë ndodh rrallë: por ajo që ne më së paku presim ndodh në përgjithësi.

Gjërat e vogla ndikojnë në mendjet e vogla.

Drejtësia është e vërteta në veprim.

Njeriu është i madh vetëm kur vepron nga pasioni.

Mençuria e të mençurve dhe përvoja e epokave mund të ruhen me citate.

Suksesi është fëmija i guximit.

Plagjiaturat, të paktën, kanë meritën e ruajtjes.

Dihet se çfarë është ndërmjetësi; ai është një njeri që shan njërën palë dhe plaçkit tjetrën.

Ajo që është serioze nuk është gjithmonë e vërtetë; përkundrazi, gabimi është shpesh më serioz se e vërteta.

Më pyetët se ku jetoja në përgjithësi. Në punëtorinë time [d.m.th. në dhomën e tij] në mëngjes dhe gjithmonë në bibliotekë në mbrëmje. Librat janë shoqërues edhe nëse nuk i hap.

Shkatërron nervat e dikujt të jesh i dashur çdo ditë me të njëjtin qenie njerëzore.

Në politikë asgjë nuk është e përbuzshme.

Nëpërmjet këmbënguljes shumë njerëz fitojnë sukses nga ajo që dukej e destinuar të ishte një dështim i sigurt.

Bota është lodhur nga shtetarët të cilët demokracia i ka degraduar në politikanë.

Çdo njeri ka të drejtë të jetë mendjemadh derisa të jetë i suksesshëm.

Çdo grua duhet të martohet … dhe asnjë burrë.
Ai që fiton kohë fiton gjithçka.

Nuk ka asnjë indeks karakteri aq të sigurt sa zëri.

Si të gjithë udhëtarët e mëdhenj, unë kam parë më shumë se sa mbaj mend dhe mbaj mend më shumë sesa kam parë.

Nisjet duhet të jenë të papritura.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme