Tri gjërat që nuk duhet t’i fusni kurrë në furrë

Prishtinë | 15 Mar 2023 | 20:32 | Nga Ekonomia Online

Siguria e furrës mund të duket si një gjë normale për ju në këtë pikë, por ju mund të habiteni me faktin se shumë njerëz vendosin gjëra në furrat e tyre që me të vërtetë nuk duhet të jenë atje.

Nga materialet që nuk janë të sigurta në furrë, deri tek gjërat që mund të ngatërrohen me temperaturën e furrës, ka shumë gabime që dikush mund t’i bëjë gjatë pjekjes së ushqimit. Mos lejoni që kjo të ndodhë me ju!

Mos harroni: Gjithmonë kontrolloni dy herë nëse një artikull i ri është i sigurt në furrë përpara se ta vendosni atë brenda pajisjes dhe mos supozoni kurrë se furra mund të trajtojë nxehtësi jashtëzakonisht të lartë. Konfirmoni sigurinë e temperaturës specifike të furrës tuaj përpara se të lëvizni përpara.

Më poshtë ua sjellim disa artikuj që asnjëherë nuk duhet t’i fusni kurrë në furrën tuaj – në çdo temperaturë:

Letër dylli

Letra e dyllit nuk është rezistente ndaj nxehtësisë dhe mund të shkrihet në temperatura të larta. Sipas shpërndarësit të shërbimit të ushqimit Bob’s Red Mill Natural Foods, letra e dyllit madje ka mundësinë e ndezjes dhe zjarrit në furrën tuaj.

Mbajtëset e lagura

Ky është një kujtesë e shkëlqyeshme për t’u siguruar që gjithmonë dorashka ose jastëkët e furrës të jenë të thata përpara se t’i përdorni. Sipas ekspertëve të sigurisë së furrës në Universitetin Shtetëror të Kansas, ju rrezikoni të digjni gishtat brenda pak sekondave nga vendosja e mbajtëseve të lagura në furrë – pavarësisht nëse po vendosni ushqim ose e nxirrni atë jashtë.Të ngjashme