Zgjedhjet serbe mbahen edhe në Kosovë, OSBE-ja grumbullon votat

Prishtinë | 31 Mar 2017 | 16:19 | Nga

Qeveria e Kosovës ka lejuar mbajtjen e zgjedhjeve presidenciale serbe në Kosovë më 2 prill, të cilat do të monitorohen nga OSBE-ja.

“OSBE-ja në Kosovë do të ndërmarrë një operacion të grumbullimit të votave, duke hapur katër qendra grumbullimi dhe degë përkatëse nëpër Kosovë me prani të stafit të OSBE-së, në kontekst të zgjedhjeve presidenciale të Serbisë.”

“OSBE ka bërë aranzhime për shpërndarje të duhur gjeografike të këtyre qendrave dhe degëve, gjë që siguron mbulim të duhur të zonave ku gjenden personat me të drejtë vote”.

“Ky angazhim i OSBE-së bazohet në modelet e mëparshme të vitit 2012, 2014 dhe 2016. Për të ndërmarrë këtë operacion, OSBE ka marrë një kërkesë nga Beogradi dhe miratimin e Qeverisë së Kosovës. OSBE do të jetë bartëse e operacionit në Kosovë, duke përfshirë edhe ruajtjen e materialit të ndjeshëm dhe integritetit të procesit. Procedurat do të jenë të njëjta me ato të viteve të kaluara”.

“Prania e Misionit të OSBE-së në teren ka vënë në dispozicion informata rreth vendeve që do të shfrytëzohen për këtë operacion.”

“Me t’u përmbyllur operacioni, OSBE-ja do t’i bartë votat e grumbulluara në Rashkë dhe Vranjë dhe do t’ia dorëzojë ato Komisionit Zgjedhor Republikan (RIK) për procedura të mëtutjeshme”, bëhet e ditur në një njoftim të këtij misioni.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme