10 burimet kryesore të stresit te fëmijët

Prishtinë | 14 Gus 2023 | 22:51 | Nga Ekonomia Online

Edhe fëmijët bien pre e stresit, ky është një fakt tashmë. Por cilët janë faktorët që ndikojnë në të?

Përveç arsyeve të përditshme si vonesa për në shkollë apo humbja e një lodre, ata preken edhe nga ngjarje më madhore, të cilat jo domosdoshmërisht janë negative apo stresuese.

Ja cilat janë disa prej tyre:

  • Kur prindërit kanë probleme
  • Zënka me një shok
  • Testimet në shkollë
  • Mendimi që të tjerët mund të kenë për pamjen e tyre të jashtme
  • Mospatja e privatësisë
  • Lindja e një vëllai apo motre më të vogël
  • Frekuentimi i një shkolle të re
  • Divorci i prindërve
  • Rimartesa e njërit prind me një person tjetër
  • Gjendja jo e mirë ekonomike në familje.

Kini parasysh problematikat e mësipërme dhe sigurohuni që të mos I ofroni fëmijës suaj asnjërën prej tyre.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme