Cili është mëngjesi ideal dhe i shëndetshëm

Prishtinë | 30 Maj 2024 | 20:30 | Nga Ekonomia Online

Shpeshherë disponimin të cilin e kemi në mëngjes, na përcjellë edhe gjatë gjithë ditës.

Për të pasur një mëngjes sa më të shëndetshëm, është mirë që të dimë disa rregulla bazë, pasi që zgjimi vonë në mëngjes dhe ngrënia e ushqimeve të shpejta, nuk i bëjnë aspak mirë shëndetit tonë.

Kur zgjohemi në mëngjes, duhet të furnizohemi me energji të nevojshme, për të vazhduar ditën edhe më tej.

Ngrënia e një mëngjesi të shëndetshëm është ideale për të ruajtur gjendjen e mirë shëndetësore. Ushqimet e gabuara në mëngjes mund të rrisin urinë dhe nervozizmin, duke çuar në ngrënie të gabuar dhe mbipeshë.

Ngrënia e biskotave me mëngjes nuk është aspak e shëndetshme. Për një mëngjes të shëndetshëm dhe të ushqyeshëm, frutave të stinës shtojuni qumësht ose kos, biskota me marmalatë, ose pak bukë.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme