Dëmet që shkaktojnë kufjet

Prishtinë | 17 Maj 2023 | 00:12 | Nga Ekonomia Online

Teknologjia është duke ecur përpara nga dita në ditë dhe ne duke qenë të varur nga ato i neglizhojmë efektet e dëmshme shëndetësore që vinë së bashku me teknologjinë.

Kufjet janë bërë pjesë e përditshmërisë tonë, duke shëtitur, duke përdorur telefonin në shtëpi, duke shkuar në shkollë, punë apo fakultet.

Ato janë një nga objektet që kohët e fundit janë bërë të pandashme për secilin nga ne. Por, pavarësisht funksionalitetit dhe argëtimit që ofrojnë, shpesh diskutohet tema se a janë ato në gjendje të cenojnë shëndetin tuaj të përgjithshëm.

Por sipas otoringolaringologut Aziz Mustafa nuk ka një interval të caktuar të dëgjimit me kufje që mund të rezultojë i dëmshëm tek veshi i njeriut.

Njerëzit që përdorin shumë kufje janë të prirur të ankohen për gumëzhima në vesh dhe dhimbje të mprehtë në pjesë të caktuara të veshit, efekte te cilat kane pasur edhe pasoja fatale tek njeriu.

Ne anën tjetër përdorimi i kufjeve mund të bëhet një rrezik edhe në qytet sepse mund të çojë në mosdëgjimin e borive të makinave që sinjalizojnë një rrezik të afërt apo ne dekoncentrimin e personit.

Aksidentet që ndodhin çdo ditë në mesin tonë, shpeshherë janë të lidhura me përdorimin e kufjeve derisa jemi duke lëvizur në komunikacion, e që në shumë raste përfundon me fatalitet, andaj duhet të jemi shumë të kujdesshëm.

Të ngjashme