Karota lufton këto lloje të kancereve

Prishtinë | 26 Nën 2022 | 23:26 | Nga Ekonomia Online

Karrota  renditet mes ushqimeve më të shëndetshme për organizmin e njeriut.


Në fillimet e kultivimit të saj, njerëzit e përdornin karrotën për kura mjekësore. Më vonë e kuptuan se ajo kishte një potencial të shkëlqyer në kuzhinë.

Karrota ka të paktën 5000 vjet që rritet mbi këtë tokë, por asnjë nuk e di kohën e saktë se kur kjo perime u shfaq për herë të parë.

.Por. Studimet kanë treguar se karotat zvogëlojnë rrezikun e kancerit të mushkërive, kancerit të gjirit dhe kancerit të zorrës së trashë.

Falcarinol është një pesticid natyral i prodhuar nga karota që mbron rrënjët e saj nga sëmundjet kërpudhore.

Ky përbërës lufton edhe këto lloje të kacereve. Një studim i bërë tek minjtë tregoi se 1/3 e minjve që hanë karota kanë shanse më të vogla që të përballen me kance.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme